Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de lamaie.Dam la rece 30 de min.
Amestecam faina,malaiul si boiaua de ardei si dam bucatile de peste prin acest amestec.Icingem ulei intr-o tigaie si prajim la foc iute.Scoatem pe servetele absorbante,pentru a elimina surplusul de ulei.Pastram la cald.
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si calim ceapa,pana devine translucida(2-3 min),adaugam apoi orezul spalat si amestecam cu ceapa...mai lasam pe foc cateva minute.Punem apoi cate un polonic de supa,lasam sa fie bine absorbita zeama de orez si apoi il punem pe urmatorul...asa procedam pana terminam tot lichidul.
La jumatatea timpului de fierbere 10-15 min,adaugam legumele si vinul.Dam deoparte si acoperim pentru 5 min.
Se serveste in boluri mai adanci.Punem orezul,facem o adancitura si punem in ea bucatelele de peste prajit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii