autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu spanac si smantana

Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2006

Ingrediente
orez, spanac congelat, o cutie de smantana (de preferat La Dorna), optional bucatele de mozzarella (se poate inlocui cu cas), parmezan ras (se poate inlocui cu cascaval dat pe razatoarea mare), usturoi, ulei de masline, unt, sare, piper, delikat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pentru pilaf folosim o oala adanca de teflon, destul de mare, si incepem prin a cali usturoiul maruntit intr-un amestec de ulei de masline si unt. Adaugam spanacul congelat si il lasam sa scada un pic, dupa care adaugam orezul, impreuna cu un praf de sare si piper.
Separat fierbem 1,5 l de apa in care dizolvam delikat si adaugam din cand in cand in orez, amestecand bine.
Cand orezul este fiert \"al dente\" il amestecam cu mozzarella taiata cubulete si cutia de smantana si turnam compozitia intr-o tava de teflon sau de yena unsa cu unt; presaram deasupra parmezan sau cascaval ras din belsug si dam la cuptor pentru 10-15 minute.

Bon appetito!
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu spanac si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie, dupa care se adauga baconul

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume crocante

Legume crocante

Se curata legumele si se taie in bucati mari. Le punem la fiert. Din momentul in care apa incepe

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • orez
  • spanac congelat
  • o cutie de smantana (de preferat La Dorna)
  • optional bucatele de mozzarella (se poate inlocui cu cas)
  • parmezan ras (se poate inlocui cu cascaval dat pe razatoarea mare)
  • usturoi
  • ulei de masline
  • unt
  • sare
  • piper
  • delikat

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
CARTOFI NATUR