Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si pistachi. Intr-un castron se pune 1 lingura de zahar, cubuletele de fructe, stafidele, migdalele si se adauga putin brandy si lingura de pesmet. se amesteca usor si se lasa la macerat. Intre timp se spala rosiile, li se taie capacul de deasupra si se golesc de seminte. Dupa care se scurg de lichidul ramas, se presara cu putin zahar dupa care se umplu cu macedonia obtinuta. Odata umplute, intr-o cratita, pe foc moderat se adauga restul de zahar ramas, brandy-ul si se lasa sa se evaporeze usor, dupa care se pune bastonul de vanilie si paharelul de apa. Cand fierbe, se introduc rosiile care s-au acoperit cu capacelele inlaturate anterior si se lasa pe foc, dar trebuiesc impermanenta mentinute umede cu lichidul format. Dupa cca 15-20 minute se scot de pe foc, se aseaza pe un platou.
Se pot servi impreuna cu inghetata de fructe sau de iaurt.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii