autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Roşii şi ardei pentru ciorbe

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
1 găleată de roşii coapte bine, 1/2 găleată de ardei, câteva legături de frunze verzi(pătrunjel, ţelină, tarhon), sare

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Se spală roşiile bine, se decojesc(ale mele s-au decojit făra opărire), se taie felii. Tot felii se taie şi ardeiul(eu am avut roşu mai mult). Se pun în cratiţă în cuptor cu o lingura de sare. Se amestecă din când în când. Când sunt cam pe trei sferturi moi, se pun frunzele tăiate si se mai lasă vreo 15 minute. Se mai poate pune niste sare.
Se pun în borcane şi se sterilizează.
Am pus şi direct în borcane(făra frunze), fără sa le mai fierb separat, şi apoi le-am fiert în dunst în două zile.
Dacă aveţi şi frunze de tarhon, au un gust extraordinar!
Le puteţi folosi la ciorbe şi la ce mai doriţi.
P.S.
Am pus niste poze să vedeţi ce harnică am fost vara asta, ce recoltă de roşii am avut: de la cele mici pâna la cele de peste 800 g una.
Daca ti-a placut reteta noastra "Roşii şi ardei pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii cu telina si ardei iute pentru ciorbe

Rosii cu telina si ardei iute pentru ciorbe

Spalam rosiile si apoi le taiem in patru si iar pe jumatate, adica cubulete. Curatam telina, o taiem

95 voturi    16 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat).

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena M Elena , 30 august 2013

    ASA FACEAM SI EU ZARZAVATUL PTR CIORBE , FARA LA CUPTOR DAR STERILIZAT SI ERA EXCELENT , ACUM CU CONGELATORUL LE CONGELEZ NATURALE!

  • Fara foto

    , 21 mai 2013

    bune rau si eu fac in fiecare an , nu se compara see you ce se gaseste in magazin.

  • Fara foto

    of. , 21 mai 2013

    Zarzavatul pentru ciorbe se face cu rosii,ardei capia sau/si ardei verde, felii subtiri,morcov ,telina ,pastranac rasi prin razatoarea mare, patrunjel,telina,marar,sare dupa gust.(Toate zarzavaturile pot fi date prin masina de tocat carne ) .Amestecul obtinut se pune in borcane cu capac nou , si se fierb intr-un vas cu apa 30 minute din momentul fierberii apei in vas

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2011

      Bogata recolta! Tot mai bune sunt legumele facute in casa si pastrate in camara racoroasa. Tare ma tem ca va dispare si munca aceasta iar lumea se indreapta din ce in ce mai mult spre magazinele mari, cumparand conservele din comoditate, dar care duce spre imbolnavire lenta al organismului. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 găleată de roşii coapte bine
  • 1/2 găleată de ardei
  • câteva legături de frunze verzi(pătrunjel
  • ţelină
  • tarhon)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

of.

Zarzavatul pentru ciorbe se face cu rosii,ardei capia sau/si ardei verde, felii subtiri,morcov ,telina ,pastranac rasi prin razatoarea mare, patrunjel,telina,marar,sare dupa gust.(Toate zarzavaturile pot fi date prin masina de tocat carne ) .Amestecul obtinut se pune in borcane cu capac nou , si se fierb intr-un vas cu apa 30 minute din momentul fierberii apei in vas

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Maqdus (specific arab)