Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan

Reteta de rosii si ardei umpluti cu carne de curcan. Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan, reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan

Ingrediente

  • 10 ardei grasi
  • 10 rosii mari si tari
  • 3 rosii pentru capace la ardei
  • 1 kg carne tocata de curcan
  • o cescuta de orez
  • o ceapa
  • 2 oua
  • o legatura mare de marar si patrunjel
  • sare
  • piper
  • o lingura de legume deshidratate fara sare
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas,rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se curata de miez cu o lingurita.

Se framanta bine carnea tocata cu ceapa taiata fin,cu verdeata tocata,cu cescuta de orez,cu lingura de legume deshidratate,cu ouale,se sareaza si pipereaza dupa gust .Cu aceasta compozitie se umple fiecare ardei si rosie imparte.

Intr-o cratita mai larga si mai inalta se aseaza primul stratul de ardei umpluti carora le-am facut la fiecare capac din rosii apoi deasupra se aseaza un strat de rosii,asezate cu capacele in jos.Se toaca tot miezul scos din rosii cu un cutit,se toarna dasupra,se compleaza cu apa,se mai adauga o lingurita de sarei ulei de masline apoi se acopera oala si se pun la fiert.De la primul clocot se da focul incet si se lasa sa fiarba domol 45 de minute.Se servesc calzi presarati cu verdeata sau cu smanatana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi