Autor:
IUNIA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 17 iunie 2010
Ingrediente
3,5 decilitri apă, 100 g. untură sau 80 unt, 250 g. făină, 6 ouă, sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 15 min
Mod de preparare
Într-un tuciuleţ se pune pe foc apa, untura/untul şi sarea. Când apa clocoteşte se adaugă făina amestecând repede, pentru a nu se face cocoloaşe. Când aluatul se desprinde de pe marginile tuciuleţului se dă la o parte de pe foc şi se lasă să se răcească. Când aluatul este aproape rece se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă. Se întinde aluatul în tava unsă şi tapetată. Se dă la cuptor la foc potrivit. Când este rumenit aluatul se răstoarnă pe un prosop umezit şi se întinde umplutura. Se rulează bine cu prosopul.
Ca umplutură se pot folosi: ciulama de ciuperci mai groasă, carne tocată, brânză cu mărar sau orice umplutură vrem noi.
Se ornează cu maioneză, frunze de salată, pătrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Carnea se bate ca pentru snitele,se unge fiecare felie cu mustar,Separat se face omleta din oua faina
Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile
15 voturi
5 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
O rulada buna.