autor:

» » Aperitive

Ruladă

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
3,5 decilitri apă, 100 g. untură sau 80 unt, 250 g. făină, 6 ouă, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-un tuciuleţ se pune pe foc apa, untura/untul şi sarea. Când apa clocoteşte se adaugă făina amestecând repede, pentru a nu se face cocoloaşe. Când aluatul se desprinde de pe marginile tuciuleţului se dă la o parte de pe foc şi se lasă să se răcească. Când aluatul este aproape rece se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă. Se întinde aluatul în tava unsă şi tapetată. Se dă la cuptor la foc potrivit. Când este rumenit aluatul se răstoarnă pe un prosop umezit şi se întinde umplutura. Se rulează bine cu prosopul.

Ca umplutură se pot folosi: ciulama de ciuperci mai groasă, carne tocată, brânză cu mărar sau orice umplutură vrem noi.

Se ornează cu maioneză, frunze de salată, pătrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Carnea se bate ca pentru snitele,se unge fiecare felie cu mustar,Separat se face omleta din oua faina

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    O rulada buna.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Un aperitiv deosebit!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3,5 decilitri apă
  • 100 g. untură sau 80 unt
  • 250 g. făină
  • 6 ouă
  • sare.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

O rulada buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftelute marinate