Într-un tuciuleţ se pune pe foc apa, untura/untul şi sarea. Când apa clocoteşte se adaugă făina amestecând repede, pentru a nu se face cocoloaşe. Când aluatul se desprinde de pe marginile tuciuleţului se dă la o parte de pe foc şi se lasă să se răcească. Când aluatul este aproape rece se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă. Se întinde aluatul în tava unsă şi tapetată. Se dă la cuptor la foc potrivit. Când este rumenit aluatul se răstoarnă pe un prosop umezit şi se întinde umplutura. Se rulează bine cu prosopul.
Ca umplutură se pot folosi: ciulama de ciuperci mai groasă, carne tocată, brânză cu mărar sau orice umplutură vrem noi.
Se ornează cu maioneză, frunze de salată, pătrunjel.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii