Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric, ha...atunci sa ma vedeti in actiune. :))) gata paranteza :P
Separati frumusel ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, calculate la un mixer obisnuit...cine are un KA, sigur in 15 min e treaba super-gata. Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.
Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.
Un deliciu!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii