autor:

Alice Ciobanu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Rulada alba cu gem

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Ingrediente
6 oua, 6 linguri zahar tos, 1 lingura apa fierbinte, 6 linguri faina, un praf de sare, 400 gr gem de gutui, 150 gr frisca lichida, 2 linguri zahar praf

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric, ha...atunci sa ma vedeti in actiune. :))) gata paranteza :P

Separati frumusel ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, calculate la un mixer obisnuit...cine are un KA, sigur in 15 min e treaba super-gata. Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.

Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.

Un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada alba cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema englezeasca si caramel

Prajitura cu crema englezeasca si caramel

Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana. O tapetam cu unt si faina sau mai simplu

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    zivem (Maestru bucatar):

    Super reteta! Am facut-o repede, am mancat-o repede, asa ca poze nu am. Nu am mai ornat-o, doritorii nu au mai avut rabdare pana sa fie gata. Poate data viitoare!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Anca_Lup

    Anca_Lup (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2015

    Eu am pus branza dulce si stafide,e delicioasa,incercati!

  • Fara foto

    Luciana Simtion , 26 septembrie 2014

    Eu am facut-o ca aperitiv, umpluta cu branza de vaci, frecata cu unt si putina smantana si marar, iar pe dinafara am uns-o cu pensula cu unt lasat la temperatura camerei, ii da un aspect deosebit, se mai poate presara deasupra, branza rasa sau cascaval, pofta buna .

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 05 septembrie 2014

    o incerc precis,merci

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2011

      Delicioasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

      Un dulce rapid si gustos ! imi place yumi,yumi, servesc si eu o feliuta hi,hi. pupici

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 400 gr gem de gutui
  • 150 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar praf

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Anca_Lup (Chef de cuisine)

Eu am pus branza dulce si stafide,e delicioasa,incercati!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajiturelele zanelor