Ingrediente
(8 portii):, 2kg spata de porc fara os, 3 catei usturoi taiati marunt, 1 lingura seminte de fenicul zdrobite, 1 lingura boabe de piper negru zdrobite, 1 lingura rozmarin tocat, 3 frunze de dafin tocate marunt, Boabe de mustar, 1 lingura piper alb, 300ml vin alb, Felii de prosciutto
Dificultate: Medie | Timp: 2h
24 voturi
Mod de preparare
Se bate carnea de porc pentru a o face cat mai subtire si de aceeasi grosime. Se amesteca usturoiul, feniculul, piperul, rozmarinul, boabe mustar si dafinul cu o lingura de sare. Se presara pe suprafata carnii, pe toate partile apoi se pune pe un platou invelita cu folie alimentara; se da la frigider intre 4 si 24 de ore.
Se scoate carnea si se ruleaza, se inveleste cu felii de prosciutto legand-o la final cu sfoara alimentara. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o introduce in cuptorul incins la 180grade. Se lasa friptura la copt timp de o ora, apoi se adauga vinul. Se mai lasa o ora, apoi se scoate si se transfera pe un platou turnand deasupra sucul lasat in tava. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se serveste cu fasole si salata sau cartofi frantuzesti. Anul acesta am servit-o cu cartofi la cuptor si salata de ciuperci.
Alina Alyna , 05 ianuarie 2014
fff buna reteta
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013
arata grozav...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012
Da, arome minunate, potrivite cu carnea de porc.