autor:

Eileen

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Rulada aromata de porc

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
(8 portii):, 2kg spata de porc fara os, 3 catei usturoi taiati marunt, 1 lingura seminte de fenicul zdrobite, 1 lingura boabe de piper negru zdrobite, 1 lingura rozmarin tocat, 3 frunze de dafin tocate marunt, Boabe de mustar, 1 lingura piper alb, 300ml vin alb, Felii de prosciutto

Dificultate: Medie Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Imi place atat de mult aceasta rulada, este deja al doilea Craciun cand o pregatesc si toata lumea e multumita de aroma, gustul delicios al carnii si sosului de vin. Daca aveti un termometru pentru testat temperatura carnii, eu o las pana ajunge la 170 grade, intre mediu si bine facut.



Se bate carnea de porc pentru a o face cat mai subtire si de aceeasi grosime. Se amesteca usturoiul, feniculul, piperul, rozmarinul, boabe mustar si dafinul cu o lingura de sare. Se presara pe suprafata carnii, pe toate partile apoi se pune pe un platou invelita cu folie alimentara; se da la frigider intre 4 si 24 de ore.

Se scoate carnea si se ruleaza, se inveleste cu felii de prosciutto legand-o la final cu sfoara alimentara. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o introduce in cuptorul incins la 180grade. Se lasa friptura la copt timp de o ora, apoi se adauga vinul. Se mai lasa o ora, apoi se scoate si se transfera pe un platou turnand deasupra sucul lasat in tava. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se serveste cu fasole si salata sau cartofi frantuzesti. Anul acesta am servit-o cu cartofi la cuptor si salata de ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aromata de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Fursecuri cu anason

Fursecuri cu anason

V-am obișnuit cu scurte povestioare sau detalii referitoare la originea preparatelor pe care le

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Craciun
Oua umplute

Oua umplute

Sunt excelente pentru masa de Craciun sau chiar de revelion, mai ales cand sunt cei dragi alaturi.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Petru Ioan

    Petru Ioan (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2015

    buunnn...

  • Fara foto

    Covaci Camelia (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Imi place ca are mirodenii care potenteaza gustul preparatului de porc. O reteta in ton cu sarbatorile.

  • Fara foto

    Goji Romania , 26 decembrie 2014

    GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume. O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine. Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului: - See more at: http://www.gojiromania.com

    • Fara foto

      Alina Alyna , 05 ianuarie 2014

      fff buna reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      arata grozav...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Da, arome minunate, potrivite cu carnea de porc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • (8 portii):
  • 2kg spata de porc fara os
  • 3 catei usturoi taiati marunt
  • 1 lingura seminte de fenicul zdrobite
  • 1 lingura boabe de piper negru zdrobite
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 3 frunze de dafin tocate marunt
  • Boabe de mustar
  • 1 lingura piper alb
  • 300ml vin alb
  • Felii de prosciutto

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Petru Ioan (Chef de cuisine)

buunnn...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Sarmalute in cuib cu afumatura