Imi place atat de mult aceasta rulada, este deja al doilea Craciun cand o pregatesc si toata lumea e multumita de aroma, gustul delicios al carnii si sosului de vin. Daca aveti un termometru pentru testat temperatura carnii, eu o las pana ajunge la 170 grade, intre mediu si bine facut.
Se bate carnea de porc pentru a o face cat mai subtire si de aceeasi grosime. Se amesteca usturoiul, feniculul, piperul, rozmarinul, boabe mustar si dafinul cu o lingura de sare. Se presara pe suprafata carnii, pe toate partile apoi se pune pe un platou invelita cu folie alimentara; se da la frigider intre 4 si 24 de ore.
Se scoate carnea si se ruleaza, se inveleste cu felii de prosciutto legand-o la final cu sfoara alimentara. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei inainte de a o introduce in cuptorul incins la 180grade. Se lasa friptura la copt timp de o ora, apoi se adauga vinul. Se mai lasa o ora, apoi se scoate si se transfera pe un platou turnand deasupra sucul lasat in tava. Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se serveste cu fasole si salata sau cartofi frantuzesti. Anul acesta am servit-o cu cartofi la cuptor si salata de ciuperci.
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii