Ingrediente
Blat:, 5 oua, un praf de sare, 5 linguri de zahar, 5 linguri rase de faina, 2 linguri de nes decofeinizat, 3 linguri de ulei, Umplutura:, 6 linguri cu varf de gem de gutui, un cub de 75 g margarina sau unt moale, 2 linguri varfuite de tapioca perle
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
2. Preparam blatul de cafea astfel: mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste. Dam deoparte bolul.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.
3. Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.
4. Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol, apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit, la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol. Este gata cand se rumeneste usor pe margini.
5. Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit, desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.
6. Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale, pana otinem o consistenta legata si cremoasa. Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec, ajutandu-ne de o lingura.
7. Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt, apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca, se ruleaza cu grija strans, ajutandu-ne de hartia de copt. Rulada obtinuta se da 30 de minute la rece, apoi o scoatem si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui. Se feliaza si obtinem un desert delicios.
Pofta buna!