autor:

alina

» » Dulciuri diverse

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru blatul galben:, 3oua, 4linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri apa, Pentru blatul roz:, 2 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura apa, gem de visine si colorant alimentar rosu, Pentru crema:, gem de visine, crema de vanilie Creme Ole de la Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai batem putin. La sfarsit adaugam galbenusurile amestecate cu cele 2 linguri de apa, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus, apoi adaugam pe rand faina.



La fel procedam si cu cel de al doilea blat doar ca adaugam la sfarsit gem de visine si putin colorant alimentar pana devine roz. Intr-o tava punem hartie de copt si coacem pe rand fiecare blat cate 10-15 minute. Punem un prosop umed pe masa, punem blatul pe care l-am scos din cuptor, rulam blatul cu prosopul si il lasam pana se raceste.La fel procedam si cu cel de al doilea blat.



Crema de vanilie am facut-o conform instructiunilor de pe pachet, am pus 400 ml lapte, praful si am amestecat cu mixerul timp de 3 minute. Cand se racesc blaturile, le desfacem din prosop. Pe blatul alb punem un strat subtire de gem apoi un strat din crema de vanilie, peste punem blatul roz si punem la fel gem si crema de vanilie si apoi rulam. Deasupra ruladei am pus restul din crema de vanilie si gem de visine. Rulada se lasa la frigider 2 ore.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gris cu lapte si miere

Gris cu lapte si miere

Punem un tuci mic pe foc in care punem 1litru de lapte si 5 linguri d zahar si il lasam sa fiarba.

4 voturi    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Butnaru Gabriela-marcela , 27 noiembrie 2013

    o reteta usoara merita incercata

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    bun,bun...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Mmmmmm, ce bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blatul galben:
  • 3oua
  • 4linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • Pentru blatul roz:
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura apa
  • gem de visine si colorant alimentar rosu
  • Pentru crema:
  • gem de visine
  • crema de vanilie Creme Ole de la Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tort cu crema de nuca de cocos verde