autor:

anuta

» » , , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Fripturi, Mancaruri cu carne

Rulada Curcubeu

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2017

Ingrediente
1 piept mare de pui, fara piele si os, 2 ardei kapia rosii, 1 legatura de marar verde, 1 legatura de patrunjel verde, 1 sfecla rosie, mica, fiarta un pic in apa cu sare, 5-6 catei de usturoi, 1 lingura de legume deshidratate fara sare, piper boape si macinat, sare, cimbrisor uscat, un pic de rozmarin uscat, ulei de masline, un paharel de vin alb sec, 3 feliute de cascaval, cateva scobitori din bambus si o bucata ata de bucatarie

Dificultate: Medie Timp: 55 min

0 voturi

Mod de preparare

Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare, apoi le-am suprapus si ,,lipit" cu o bucata de cascaval, astfel formand buzunarelul din mijloc, cel cu verdeata.

Se sareaza, condimenteaza si pipereaza pieptul in exterior, dar si in buzunarele.

Verdeata spalata se toaca si apoi se da la blender, cu un praf de sare, o lingura de ulei de masline, 2 catei de usturoi; ardeiul spalat si taiat se da la blender impreuna cu un praf de sare, piper si un strop de ulei de masline, la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta, se dau la blender cu un praf de sare, un strop de ulei si un praf de piper, astfel obtinind 3 paste cremoase.

In primul buzunar, introducem pasta de ardei, cu un bastonas subtire de cascaval, la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de cascaval, si in ultimul buzunarel, punem pasta de sfecla rosie si la fel, un bastonas de cascaval. Eu am prins marginile cu scobitori de bambus. Cascavalul are rolul de a lega rulada.

Se strange cu grija, apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie, se asaza in tavita mai inalta, se stropeste cu un pic de ulei de masline, un praf de sare, cimbrisor si rozmarin uscat, cu un praf de legume deshidratate, se toarna vinul alb, se completeaza cu apa, se presara cateva boabe de piper si se feliaza 2-3 catei de usturoi.

Acoperim cu folie de aluminiu sau capac (eu am avut tavita yena cu capac) si dam la cuptor, cca. 25 de minute, apoi descoperim si lasam sa se rumenesca frumos.

Se scoate pieptul afara, taiem si scoatem ata de bucatarie, indepartam scobitorile si punem deasupra, felii de cascaval, mai dam 5 minute la cuptor, sa se topeasca cascavalul pe piept, apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste, in 3 fasii egale, presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva boabe de piper si mai lasam 5 minute.

Rulada se taie dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic. Este delicioasa, plina de culoare si arome!!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Curcubeu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile

4 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste

3 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui
  • fara piele si os
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 sfecla rosie
  • mica
  • fiarta un pic in apa cu sare
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • piper boape si macinat
  • sare
  • cimbrisor uscat
  • un pic de rozmarin uscat
  • ulei de masline
  • un paharel de vin alb sec
  • 3 feliute de cascaval
  • cateva scobitori din bambus si o bucata ata de bucatarie

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Ied cu ierburi aromate, la cuptor