Rulada Curcubeu

Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Rulada Curcubeu

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui, fara piele si os
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 sfecla rosie, mica, fiarta un pic in apa cu sare
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • piper boape si macinat
  • sare
  • cimbrisor uscat
  • un pic de rozmarin uscat
  • ulei de masline
  • un paharel de vin alb sec
  • 3 feliute de cascaval
  • cateva scobitori din bambus si o bucata ata de bucatarie

Mod de preparare

Pieptul spalat si zvantat, se taie pe lung, pe mijloc si in lateral, pe ambele parti, astfel incat sa formam 3 buzunarele. Eu am avut 2 jumatati de piept in caserola si am fost nevoita sa fac cate un buzunarel la fiecare, apoi le-am suprapus si ,,lipit" cu o bucata de cascaval, astfel formand buzunarelul din mijloc, cel cu verdeata.

Se sareaza, condimenteaza si pipereaza pieptul in exterior, dar si in buzunarele.

Verdeata spalata se toaca si apoi se da la blender, cu un praf de sare, o lingura de ulei de masline, 2 catei de usturoi; ardeiul spalat si taiat se da la blender impreuna cu un praf de sare, piper si un strop de ulei de masline, la fel si bucatile de sfecla rosie fiarta, se dau la blender cu un praf de sare, un strop de ulei si un praf de piper, astfel obtinind 3 paste cremoase.

In primul buzunar, introducem pasta de ardei, cu un bastonas subtire de cascaval, la mijloc umplem cu pasta de verdeata si un bastonas de cascaval, si in ultimul buzunarel, punem pasta de sfecla rosie si la fel, un bastonas de cascaval. Eu am prins marginile cu scobitori de bambus. Cascavalul are rolul de a lega rulada.

Se strange cu grija, apoi se prinde pieptul cu ata de bucatarie, se asaza in tavita mai inalta, se stropeste cu un pic de ulei de masline, un praf de sare, cimbrisor si rozmarin uscat, cu un praf de legume deshidratate, se toarna vinul alb, se completeaza cu apa, se presara cateva boabe de piper si se feliaza 2-3 catei de usturoi.

Acoperim cu folie de aluminiu sau capac (eu am avut tavita yena cu capac) si dam la cuptor, cca. 25 de minute, apoi descoperim si lasam sa se rumenesca frumos.

Se scoate pieptul afara, taiem si scoatem ata de bucatarie, indepartam scobitorile si punem deasupra, felii de cascaval, mai dam 5 minute la cuptor, sa se topeasca cascavalul pe piept, apoi scoatem si ungem deasupra cu cele 3 paste, in 3 fasii egale, presaram deasupra cateva fire de rozmarin uscat si cateva boabe de piper si mai lasam 5 minute.

Rulada se taie dupa ce am lasat-o sa se raceasca un pic. Este delicioasa, plina de culoare si arome!!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor