autor:

cretu_veronica22

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Rulada de porc cu carne tocata

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Ingrediente
1 muschiulet de porc, , 200-300 gr carne de vitel tocata, , 1-2 catei de usturoi, , piper, , sare, , cimbru, , rozmarin, , coriandru, , boia, , 50 ml ulei, , 200 ml vin alb, , Sos de vin:, , 1 ceapa mare, , 1 morcov, , 2 linguri ulei, , 300 ml vin rosu, , sare si piper, , rozmarin, , cimbru, , foi de dafin, , 1 lingurita amidon sau faina alba

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Muschiuletul de porc se taie astfel, incat sa poata fi intins cat mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper.



Carnea tocata se amesteca cu usturoiul pisat, un amestec de condimente din sare, piper macinat, coriandru macinat, cimbru si rozmarin macinat, putina boia. Se formeaza un rulou, cat mai uniform care sa asaza in mijlocul bucatii de carne. Se ruleaza strans Legam cu sfoara, din loc in loc, pentru a se pastra forma la cuptor.



Condimentam si la suprafata rulada, cu un amestec din condimentele pe care le avem in lista.



Rulada se pune in tava de copt, in care am pus ulei. Vom adauga si vinul. Am acoperit tava cu folie de aluminiu. Dam tava la cuptor pentru o ora si jumatate. Lasam tava acoperita o ora, dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca rulada, avand grija sa o mai rotim in tava pentru a se face pe toate partile.



In timp ce se rumeneste rulada, putem pregati si sosul de vin.



Ceapa taiata mare se pune la calit, in putin ulei. Adaugam morcovul taiat felii si restul condimentelor. Le lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam vinul. Lasam sa fiarba in clocot 7-8 min. Strecuram legumele si punem din nou reductia de vin intr-o craticioara. Adaugam amidonul, amestecam bine pana la dizolvarea lui si apoi, punem cratita pe foc, pana cand se leaga sosul, amestecand continuu ca sa nu avem cocoloase.



Rulada se feliaza si se serveste impreuna cu garnitura preferata.



Am pus alaturi de rulada piure de cartofi, sosul de vin si cativa trandafiri murati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Scaloppine cu smantana

Scaloppine cu smantana

Intr-o tigaie de teflon se pun cubuletele de unt si usturoiul intreg; Feliile de carne se bat bine,se

8 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

27 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 200-300 gr carne de vitel tocata
  • 1-2 catei de usturoi
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • rozmarin
  • coriandru
  • boia
  • 50 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • Sos de vin:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • sare si piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 lingurita amidon sau faina alba

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu mazãre în sos de Brandy