autor:

amalia
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2018

Ingrediente
1 buc de carne de porc, de pe burta, de cca 1 kg, 250 g carne tocata, 1/2 ceapa rosie, 150 g ciuperci, 1 morcov fiert, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, sare, piper macinat, 250 ml zeama de varza, 2 l apa, 1 lgt piper mozaic boabe, 3 seminte de cardamon, 1 lgt cimbru uscat, 50 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

0 voturi

Mod de preparare



Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper.

Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust.

Morcovul si ardeii ii tai cubulete.

Pe bucata de carne intinzi amestecul de carne tocata si apoi presari uniform morcovul si ardeii.

Rulezi cu grija carnea, astfel incat sa formezi o rulada uniforma. Cosi totul pentru ca rulada sa nu se imprastie.

Pui rulada la fiert in apa cu zeama de varza, 1 lgt de sare, piperul boabe, cardamonul si cimbrul pentru 90 de minute.

Intr-o tava cu pereti mai inalti torni uleiul si asezi rulada , apoi adaugi 500 ml din zeama in care a fiert. Acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Indepartezi hartia si mai lasi inca 30 de minute, timp in care stropesti rulada cu zeama din tava de cel putin 5 ori, pentru a se rumeni frumos.

Servesti rulada taiata felii fie calda, cu garnitura preferata, fie rece, la aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu zmeura si rodie

Prajitura cu zmeura si rodie

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

7 voturi    2 comentarii
4h
Retete de Craciun
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos

Se amesteca faina de migdale cu pudra de roscove, nuca de cocos deshidratata, laptele de cocos si

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 buc de carne de porc
  • de pe burta
  • de cca 1 kg
  • 250 g carne tocata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 150 g ciuperci
  • 1 morcov fiert
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • sare
  • piper macinat
  • 250 ml zeama de varza
  • 2 l apa
  • 1 lgt piper mozaic boabe
  • 3 seminte de cardamon
  • 1 lgt cimbru uscat
  • 50 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

22 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate