Rulada de porc cu sos pikant de prune

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Ingrediente

  • Ceafa de porc – 1,2 kg
  • Carne tocata vita – 400 g
  • Prune afumate, fara samburi – cca 8-9 buc
  • Chimen macinat – 2 lingurite
  • Cardamon macinat – ½ lingurita
  • Ghimbir macinat – ½ lingurita
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Chives – 9-10 bete
  • Vin rosu demisec – 150 ml
  • Anason stelat – 2 buc
  • Ienibahar boabe – 4-5 boabe
  • Menta proaspata – 4-5 frunze
  • Amidon de porumb – 1 lingurita
  • Miere – 1 lingurita
  • Fresh de lamaie – 20 ml
  • Prune proaspete, coapte – 4-5 buc
  • Ardei iute – 1 buc
  • Sare si piper – dupa gust
  • Extra:
  • Vin rosu dulce – 50 ml
  • Unt – 25 g
  • Ulei de masline – 3 linguri
  • Cimbru proaspat – 2 crengute
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Usturoi – 3 catei
  • Apa – 2 pahare
  • Folie de aluminiu
  • Folie de copt

Mod de preparare

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata;

Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar;

Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele blendate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute;

Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege;

Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor;

Curatati ceafa de porc;

Despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos;

Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper;

Amestecati-o bine si dispuneti-o egal pe lungimea bucatii de ceafa de porc despicata;

Peste ea adaugati prunele afumate;

Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara;

Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia;

Incingeti uleiul de masline in tigaie, adaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei in tigaie;

Stingeti cu vinul rosu si adaugati-o intr-o tava de cuptor;

Taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime si adaugati-l in tava;

Stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti-o intai cu folie de copt si apoi cu folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade timp de 3 ore;

Odata gatita, serviti-o cu sosul pikant, incalzit putin in prealabil si chives tocat;

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor