autor:

Bucatar-sef

» » Fripturi

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatar-sef (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2015

Ingrediente
Ceafa de porc &ndash 1,2 kg, Carne tocata vita &ndash 400 g, Prune afumate, fara samburi &ndash cca 8-9 buc, Chimen macinat &ndash 2 lingurite, Cardamon macinat &ndash ½ lingurita, Ghimbir macinat &ndash ½ lingurita, Ceapa rosie &ndash 1 buc, Chives &ndash 9-10 bete, Vin rosu demisec &ndash 150 ml, Anason stelat &ndash 2 buc, Ienibahar boabe &ndash 4-5 boabe, Menta proaspata &ndash 4-5 frunze, Amidon de porumb &ndash 1 lingurita, Miere &ndash 1 lingurita, Fresh de lamaie &ndash 20 ml, Prune proaspete, coapte &ndash 4-5 buc, Ardei iute &ndash 1 buc, Sare si piper &ndash dupa gust, , Extra:, Vin rosu dulce &ndash 50 ml, Unt &ndash 25 g, Ulei de masline &ndash 3 linguri, Cimbru proaspat &ndash 2 crengute, Boia dulce &ndash 1 lingurita, Usturoi &ndash 3 catei, Apa &ndash 2 pahare, Folie de aluminiu, Folie de copt

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata;

Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar;

Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele blendate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute;

Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege;

Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor;

Curatati ceafa de porc;

Despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos;

Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper;

Amestecati-o bine si dispuneti-o egal pe lungimea bucatii de ceafa de porc despicata;

Peste ea adaugati prunele afumate;

Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara;

Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia;

Incingeti uleiul de masline in tigaie, adaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei in tigaie;

Stingeti cu vinul rosu si adaugati-o intr-o tava de cuptor;

Taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime si adaugati-l in tava;

Stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti-o intai cu folie de copt si apoi cu folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade timp de 3 ore;

Odata gatita, serviti-o cu sosul pikant, incalzit putin in prealabil si chives tocat;

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu sos pikant de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
FRIPTURA DE MIEL sau IED

FRIPTURA DE MIEL sau IED

Carnea se curata f. bine, se portioneaza, se spala, se condimenteaza cu piper, condimente pentru

28 voturi    12 comentarii
2h
Fripturi
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ceafa de porc &ndash 1,2 kg
  • Carne tocata vita &ndash 400 g
  • Prune afumate
  • fara samburi &ndash cca 8-9 buc
  • Chimen macinat &ndash 2 lingurite
  • Cardamon macinat &ndash ½ lingurita
  • Ghimbir macinat &ndash ½ lingurita
  • Ceapa rosie &ndash 1 buc
  • Chives &ndash 9-10 bete
  • Vin rosu demisec &ndash 150 ml
  • Anason stelat &ndash 2 buc
  • Ienibahar boabe &ndash 4-5 boabe
  • Menta proaspata &ndash 4-5 frunze
  • Amidon de porumb &ndash 1 lingurita
  • Miere &ndash 1 lingurita
  • Fresh de lamaie &ndash 20 ml
  • Prune proaspete
  • coapte &ndash 4-5 buc
  • Ardei iute &ndash 1 buc
  • Sare si piper &ndash dupa gust
  • Extra:
  • Vin rosu dulce &ndash 50 ml
  • Unt &ndash 25 g
  • Ulei de masline &ndash 3 linguri
  • Cimbru proaspat &ndash 2 crengute
  • Boia dulce &ndash 1 lingurita
  • Usturoi &ndash 3 catei
  • Apa &ndash 2 pahare
  • Folie de aluminiu
  • Folie de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatar-sef
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Souffle cu afine, pepene galben si banana

Souffle cu afine, pepene galben si banana

Amestecati laptele cu smantana si incalziti-le pe foc ; Separati galbenusurile de albusuri; Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor