Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata;
Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar;
Cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele blendate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute;
Lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege;
Adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor;
Curatati ceafa de porc;
Despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos;
Condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper;
Amestecati-o bine si dispuneti-o egal pe lungimea bucatii de ceafa de porc despicata;
Peste ea adaugati prunele afumate;
Strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara;
Asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia;
Incingeti uleiul de masline in tigaie, adaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei in tigaie;
Stingeti cu vinul rosu si adaugati-o intr-o tava de cuptor;
Taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime si adaugati-l in tava;
Stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti-o intai cu folie de copt si apoi cu folie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 160 de grade timp de 3 ore;
Odata gatita, serviti-o cu sosul pikant, incalzit putin in prealabil si chives tocat;
Pofta buna !
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii