autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Rulada de Porc in crusta de nuci, alune si migdale,

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
1 muschiulet de porc(600-700 gr lung si subtire), 2 carnati oltenesti cat mai subtiri, ½ morcov, 1 fir subtire de praz, 100 gr de costita pentru a impana muschiuletul, 150 gr de migdale, alune si nuci(impreuna), 100 gr de unt, boia, sare piper, ulei, rozmarin, 1 ½ capatana de usturoi, 6-8 felii de bacon pentru a imbraca muschiuletul, 1 1/2cana de vin rosu, o crenguta subtire de brad, 5 cartofi potriviti, , Dessign: acetto balsamico, miere si un pic de parmezan

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare se adauga si un pic de otet ca sa nu se sfarame se lasa pana sunt aproape facuti, sa nu fie sfaramiciosi deoarece trebuiesc curatati si taiati felii pentru a se praji.

Separat batem muschiuletul, se unge cu ulei se presara, sare si boia se pun carnatii, feliutele de morcov taiate subtire pe lung, firul de praz, costita si ustoroiul taiat in jumatate, nu lasati cateii de usturoi intregi deoarece inverzeste carnea. Se ruleaza si se leaga muschiuletul cu ata alimentara.

Separat se face un amestec din nuci, alune si migdale, se mixeaza bine amestecul, se unge cu un pic de ulei si se trece muschiuletul prin acest amestec. Dupa care muschiuletul va fi invelit in feliile de bacon, deasupra se va pune o crenguta de brad. In tava se va pune ulei, vinul rosu(o cana) si o capatana de usturoi zdrobit. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa aproximativ 35 de minute se scoate folia si se continua prajirea, se va completa cu un pic de apa daca necesita. Bacon-ul de deasupra trebuie sa fie facut foarte bine sa fie crocant.

Cartofii se curata de coaja se taie rondele se dau cu boia si rozmarin si se prajesc la foc mic, cand sunt gata se scot pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.

Dupa ce s-a scos muschiul de cuptor se vor lua feliile de bacon care sunt foarte crocante se rup si se pun in mixer, pentru a se mixa, pasta ce rezulta se va pune in tigaie peste 100 gr de unt, 3 catei de usturoi pisati si ½ de cana de vin(se pune treptat) de asemenea sosul care a ramas in tava de aragaz unde a fost carnea se va strecura si se va pune peste amestecul din tigaie continuandu-se fierberea inca 5 minute, va rezulta o minune de sos care va acompania rulada noastra.

Muschiuletul se va taia felii mare atentie sa nu uitati de ata alimentara care se vede si trebuie indepartata cu atentie. Se vor servii 3-4 rondele de rulada cu cartofi cu rozmarin/boia si cu sos-ul pregatit de noi.

Dessign: desene de acetto balsamiso si un praf de parmezan.
Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de Porc in crusta de nuci, alune si migdale," nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
frigarui de pui cu legume

frigarui de pui cu legume

Carnea de pui am taiat-o bucatele potrivite,si-am condimentat cu suc de lamaie, paprika,piper,sare

9 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi
Friptura de miel la tava

Friptura de miel la tava

Se spala pulpele de miel, se zvanta cu prosoape absorbante si se ung cu un baitz preparat din vin,

64 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    O reteta grozava...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Nopta 10 cu felicitari!!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Frumos prezentata,de gust nici nu ma indoiesc,cred ca este o bunatate.Felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Cu siguranta ca este delicioasa Nico !!! Felicitari ! Eu fac cu cutitul o gaura in mijlocul muschiuletului ( pe lungime)unde introduc carnatul...apoi procedez in continuare ca si tine....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Imi place,gustos si frumos prezentat.

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mm... cred ca e foarte bun, voi incerca si eu sa pregatesc. Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc(600-700 gr lung si subtire)
  • 2 carnati oltenesti cat mai subtiri
  • ½ morcov
  • 1 fir subtire de praz
  • 100 gr de costita pentru a impana muschiuletul
  • 150 gr de migdale
  • alune si nuci(impreuna)
  • 100 gr de unt
  • boia
  • sare piper
  • ulei
  • rozmarin
  • 1 ½ capatana de usturoi
  • 6-8 felii de bacon pentru a imbraca muschiuletul
  • 1 1/2cana de vin rosu
  • o crenguta subtire de brad
  • 5 cartofi potriviti
  • Dessign: acetto balsamico
  • miere si un pic de parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O reteta grozava...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cuib de mamaliga cu bucatele carne porc