Rulada de porc si ciuperci la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulada de porc si ciuperci la cuptor

Ingrediente

  • Ieri cand faceam cateva snitele din pulpa de porc m-am gandit sa opresc 2 bucati de carne pentru un graterel…,dar astazi am schimbat brusc gratarelul cu 2 bucati de rulada…Vom vedea impreuna ce o sa iasa si daca preparatul final va fi gustos si aratos...
  • cca 400 g pulpa de porc
  • o lingurita mustar
  • 6 felii de sunca de pui.Puteti folosi sunca de Praga,sunca presata sau orice aveti in frigider
  • 6 feliute de cascaval
  • 2 castraveciori murati
  • 2 buc. cabanos sau carnaciori oltenesti cca 100 g
  • un pahar vin alb (100ml)
  • sare,piper,cimbru,nucsoara
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline pentru uns tava
  • Pentru garnitura am folosit 6 ciuperci proaspete

Mod de preparare

Carnaciorii daca vi se par prea grosi ii puteti taia in jumatate pe lungime,usturoiul se piseaza,castraveciorii murati se taie felii subtiri pe lungime.

Ciupercile se curata,se spala,se sterg bine,se stropesc cu zeama de lamaie si se umplu cu piciorusele tocate marunt.Se sareaza ,se condimenteaza dupa gust , se aseaza in aceeasi tava cu carnita si se introduce la cuptor.

Bucatile de carne se impacheteaza intr-o folie pentru impachetat alimente si se bat putin.

Fiecare bucata se unge cu mustar,se sareaza si condimenteaza dupa gust. Pe fiecare in parte se aseaza cate 3 felii de sunca,3 felii de cascaval,la mijloc cabanos,iar de jur imprejur felii de castraveciori.Se ruleaza cu grija,se prind cu scobitori si se aseaza intr-o tava de yena unsa foarte bine cu ulei alaturi de ciuperci . Se toarna deasupra un amestec format din usturoiul pisat , vin si condimente dupa gust si se introduce tava la cuptor.

Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava si se lasa pana se rumenesc frumos…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise