autor:

Fara foto

» » Aperitive cu carne

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2015

Ingrediente
1 piept de pui dezosat, mai mic, 2 linguri orez, 1 canita ghebe in sare, 1 lingura parmezan ras, 3 fasii lunguiete si grosute de cascaval, sare, piper, boia de ardei dulce, 2 linguri ulei, 300 gr foietaj, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea.
Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel de bucatarie de surplusul de apa.
Cu ajutorul unui ciocan de snitele, batem pieptul usor, pana obtinem o fasie de carne potrivit de subtire. Aveti grija sa nu il rupeti.
Condimentam carnea cu putina sare si piper.
Ghebele desarate, le scurgem bine si le taiem maruntel.
Intr-un bol amestecam orezul, ghebele, parmezanul si putin piper.
Pe o margine a pieptului, punem aceasta umplutura, deasupra asezam bucatile de cascaval, apoi rulam strans.
Amestecam uleiul cu putina sare, piper, boia si cu ajutorul unui penson, ungem rulada.
Foietajul il mai intindem putin, asezam rulada de un capat.
Rulam iarasi cat sa acoperim bine rulada cu aluat si inchidem capetele.
Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu ou batut.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos.
Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit putin si servim.
Poate fi servita cu o salata, cu niste legume la gratar sau chiar cu ceva muraturi.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute originale (1)

Chiftelute originale (1)

La ingedientele din reteta \"chiftelute originale 1\" se adauga dovleceii dati pe razatoare.

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Drob de carne cu oua fierte

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • mai mic
  • 2 linguri orez
  • 1 canita ghebe in sare
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 fasii lunguiete si grosute de cascaval
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr foietaj
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Vinete parmigiana cu piept de pui