autor:

Anca Rm

» » Prajituri

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
Aluat rulada:, 6 albusuri de ou, 6 linguri zahar, 1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate &ndash optional, 4 linguri faina, o jumate plic praf de copt, Pentru crema:, 400 gr branza de vaci sau ricotta, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri zahar tos, 300 gr capsune congelate sau proaspete, 2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatina

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blat:

Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 de grade C.

Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul, il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.

Cu o lingura de lemn amestecam faina, prin rasturnare si punem fructele confiate. Omogenizam bine si turnam compozitia in tava.

Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam 20 minute.

Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed. O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim crema. Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.

Crema:

Capsunele le punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba. Cand se sparg capsunele le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe plic. O lasam deoparte pana se raceste putin.

In acest timp pregatim branza cu ajutorul unui blender o facem pasta fina sau o putem marunti cu furculita. O amestecam cu zaharul pudra.

Amestecam branza cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.

Punem pe o folie de plastic si o invelim. Dam la frigider pentru cateva ore cel putin.

Dupa ce e rece o desfacem, o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Rigo-Jancsi Alis

Prajitura Rigo-Jancsi Alis

Prima data se prepara crema. Se pune la fiert la bain-marie, dupa fierbere se adauga cicolata rupta

26 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec pufos si delicios

Chec pufos si delicios

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul

47 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat rulada:
  • 6 albusuri de ou
  • 6 linguri zahar
  • 1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate &ndash optional
  • 4 linguri faina
  • o jumate plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 400 gr branza de vaci sau ricotta
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri zahar tos
  • 300 gr capsune congelate sau proaspete
  • 2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Placinta cu mere si branza

Placinta cu mere si branza

Prima data pregatim merele: le curatam de coaja si le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie punem

5 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de lamaie.