Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Ingrediente

  • Aluat rulada:
  • 6 albusuri de ou
  • 6 linguri zahar
  • 1 cutie fructe (150 gr ) fructe confiate – optional
  • 4 linguri faina
  • o jumate plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 400 gr branza de vaci sau ricotta
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri zahar tos
  • 300 gr capsune congelate sau proaspete
  • 2 lingurite gelatina praf sau 2 foi de gelatina

Mod de preparare

Blat:

Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul la 180 de grade C.

Intr-un vas batem albusul spuma tare cu zaharul, il batem pana cand se intareste si ramane urma de la batator sau de la paletele de la mixer.

Cu o lingura de lemn amestecam faina, prin rasturnare si punem fructele confiate. Omogenizam bine si turnam compozitia in tava.

Nivelam compozitia si dam la cuptorul incalzit la 180 de grade cam 20 minute.

Cand este coapta o lasam putin sa se racoreasca si o scoatem din tava pe un prosop umed. O rulam cu ajutorul prosopului si o lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim crema. Crema se poate face si inainte si se tine la temperature camerei pana cand este gata coca.

Crema:

Capsunele le punem pe foc intr-o cratita cu 4 linguri de zahar si ii lasam sa fiarba. Cand se sparg capsunele le oprim din fiert si le facem pasta cu blenderul. Adaugam in pasta gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe plic. O lasam deoparte pana se raceste putin.

In acest timp pregatim branza cu ajutorul unui blender o facem pasta fina sau o putem marunti cu furculita. O amestecam cu zaharul pudra.

Amestecam branza cu pasta de capsune (eu am lasat din ea pentru ornat ) si umplem aluatul copt.

Punem pe o folie de plastic si o invelim. Dam la frigider pentru cateva ore cel putin.

Dupa ce e rece o desfacem, o asezam pe un platou si daca doriti se poate orna, daca nu serviti simpla sau cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise