autor:

husni

» » Dulciuri diverse

RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
Blat:, -6 albusuri(fiecare albus are 32 de grame), -60 g ulei, -90 g faina, -120 g zahar, -arome, -putin rom(cca 15 ml) sau zeama de lamiie(o lingura), -in caz ca albusul nu se bate f. bine, se pune cca 1/2 lingurita praf de copt, , Crema", -100 g unt, -150 ml apa, -150 g zahar, -100 g nuci macinate, -rom(cca 20 ml),arome, , Glazura:, , -cca 80 g ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava mare(cca 28/42),se pune hirtie de copt,se lasa.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul sau zeama de lamiie;se bate din nou, pina cind se intareste din nou, iar zaharul se topeste.Dupa aceea se pune uleiul si aromele,se amesteca prin rasturnare,nu mult(de vreo 5 ori),apoi se pune faina, cernuta si se mesteca tot prin rasturnare(de cca 9-10 ori),chiar daca se observa albus;acesta se va omogeniza,cind compozitia se intinde in tava.Deci, se pune compozitia in tava pregatita.Tava se introduce, apoi, in cuptorul incalzit.Se da la foc mijlociu ;dupa 15 minute,tava se intoarce, daca cuptorul nu coace uniform.Foaia trebuie sa fie uscata deasupra si putin rumenita.Se face cam in 20-25 minute.
Dupa ce s-a copt,foaia se rastoarna pe un servet si se desprinde hirtia de copt imediat.Se acopera cu un servet,ca sa nu se usuce;se lasa asa cca 3-4 minute,sa se raceasca putin(se poate rula putin cam 15 minute,intr-un prosop umed)se unge cu crema, facuta astfel:se caramelizeaza 75 g zahar(din cele 150 g);dupa ce s-a format putina spuma,deasupra,se stinge cu cele 150 ml apa,fierbinte si se adauga restul de zahar(75 g).Se lasa la foc mic,pina se topeste tot,apoi se pun nucile,putina coaja rasa de lamiie(sau portocala),amestecind,pe foc,pina se ingroasa(2-3 minute);sa fie ca o pasta moale.Apoi se ia de pe foc;cind e rece,se adauga untul(frecat putin),vanilie,rom(esenta);se amesteca f bine.Aceasta crema se pune pe blatul,facut si se ruleaza.
Cind rulada e f. rece, se glaseaza cu ciocolata de menaj,topita pe aburi.
Se da la frigider, cel putin 3 ore.Cind se serveste,se taie oblic.
Important:se face crema,inaintea blatului
Daca ti-a placut reteta noastra "RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada fluturas pentru un fluturas

Rulada fluturas pentru un fluturas

Jumatate din cantitatea de lapte se pune pe foc pentru a topi untul, zaharul(in functie de cat de

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

- punem apa cu zahărul, într-o oală, pe foc , apoi adăugăm cacaoa . Lăsăm să fiarbă câteva

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Pomana , 22 septembrie 2015

    f buna

  • Fara foto

    Marianne Scarlat , 25 mai 2015

    Cred că e fff bună!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2015

    Trebuie incercata bunatatea asta de rulada...!

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 18 mai 2015

      Trebuie incercata bunatatea asta de rulada...!

    • Fara foto

      , 23 iulie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Nadia , 11 septembrie 2009

      Foarte frumoasa!

    • Fara foto

      husni , 11 septembrie 2009

      Rulada e f buna,mai ales ca ne ramin des albusuri de ou. Ornamentul il face fiecare cum vrea,normal ca nu ma supar Samoila Tudorel.Eu ,pun,de obicei ciocolata amaruie(asta mi se pare mie ca merge) si,tot de obicei, presar,peste ciocolata niste pistatia;dar cind am postat reteta,n-am avut in casa pistatia. Faceti rulada !N-o sa regretati!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Excelenta reteta!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      O bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Si mie imi place reteta, o salvez.Multumesc.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Arata bine, dar eu am sa folosesc ciocolata alba si o sa-i fac un model din cicolata cu lapte. Sper ca nu te deranjeaza.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Bun,am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 albusuri(fiecare albus are 32 de grame)
  • -60 g ulei
  • -90 g faina
  • -120 g zahar
  • -arome
  • -putin rom(cca 15 ml) sau zeama de lamiie(o lingura)
  • -in caz ca albusul nu se bate f. bine
  • se pune cca 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema"
  • -100 g unt
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -100 g nuci macinate
  • -rom(cca 20 ml),arome
  • Glazura:
  • -cca 80 g ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Trebuie incercata bunatatea asta de rulada...!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu unt de alune