1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra,apoi se presara praful de scortisoara si amidonul
In tava asezam o hartie pentru copt pe care o ungem un pic cu un strop de ulei,turnam bezeaua si o dam la copt ,la foc slab,cca 30-40 min.
Desprindem cu grija bezeaua de pe hartie,cu lama uda a unui cutit.
2 Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul moale,deasupra unui vas cu apa fiarta,la bain marin,amestecand continuu pana ce crema se ingroasa ,ca o smantana,apoi se lasa sa se raceasca bine.
3.Se toarna crema rece peste blatul racit si el,de bezea ,se presara deasupra afinele alcoolizate si stafidele inmuite in putina apa fiarta,se ruleaza cu grija apoi se da la frigider ,cca 2 ore.Se taie cu un cutit ascutit,cu lama uda si se serveste foarte rece.
Pofta buna !1

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii