Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada din bezea cu crema si afine alcoolizate

Ingrediente

  • bezea;5 albusuri ,un praf de sare,150 g zahar pudra ,un praf de scortisoara,2 linguri amidon din porumb
  • crema;5 galbenusuri,100 g zahar pudra,100 g unt,zahar vanilat
  • decor si umplutura;o mana de afine alcolizate si am mai bagat si stafide mari,inmuiate(asta ca sa mearga cu aroma scortisoarei din bezea!)

Mod de preparare

1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra,apoi se presara praful de scortisoara si amidonul

In tava asezam o hartie pentru copt pe care o ungem un pic cu un strop de ulei,turnam bezeaua si o dam la copt ,la foc slab,cca 30-40 min.

Desprindem cu grija bezeaua de pe hartie,cu lama uda a unui cutit.

2 Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul moale,deasupra unui vas cu apa fiarta,la bain marin,amestecand continuu pana ce crema se ingroasa ,ca o smantana,apoi se lasa sa se raceasca bine.

3.Se toarna crema rece peste blatul racit si el,de bezea ,se presara deasupra afinele alcoolizate si stafidele inmuite in putina apa fiarta,se ruleaza cu grija apoi se da la frigider ,cca 2 ore.Se taie cu un cutit ascutit,cu lama uda si se serveste foarte rece.

Pofta buna !1

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci