1.Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra,apoi se presara praful de scortisoara si amidonul
In tava asezam o hartie pentru copt pe care o ungem un pic cu un strop de ulei,turnam bezeaua si o dam la copt ,la foc slab,cca 30-40 min.
Desprindem cu grija bezeaua de pe hartie,cu lama uda a unui cutit.
2 Se freaca galbenusurile cu zaharul si untul moale,deasupra unui vas cu apa fiarta,la bain marin,amestecand continuu pana ce crema se ingroasa ,ca o smantana,apoi se lasa sa se raceasca bine.
3.Se toarna crema rece peste blatul racit si el,de bezea ,se presara deasupra afinele alcoolizate si stafidele inmuite in putina apa fiarta,se ruleaza cu grija apoi se da la frigider ,cca 2 ore.Se taie cu un cutit ascutit,cu lama uda si se serveste foarte rece.
Pofta buna !1
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii