Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framanatati cu untul moale si mierea de albine.Se intinde blatul intre 2 foi de hartie pentru copt ,la dimensiunea si grosimea dorita de noi.
Se prepara umplutura mixand frisca pana se intarese apoi se mixeaza cu piureul de castane sigelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin.Se intinde umplutura pe foaiade biscuiti si apoi se ruleaza usor ajutandu-ne de hartie.Se da la rece o ora.
Se sparg alunele,se maruntesc fin.Se caramelizeaza zaharul apoi adaugam alunele,dam de pe foc si turnam in fir subtire ,amestecand continuu,oualele batute.Acoperim cu acest amestec de alune rulada si apoi mai lasam o ora la rece inante de a felia prajitura
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii