Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Ingrediente

  • Blatul din biscuiti;200 g biscuiti fragezi,3 linguri de miere de albine,150 g unt
  • umplutura;jumatate de borcan mic de piure de castane,50 ml frisca lichida,5 g gelatina
  • mantia din alune;un castronel de alune de padure,150 g zahar ,2 oua mai mici

Mod de preparare

Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framanatati cu untul moale si mierea de albine.Se intinde blatul intre 2 foi de hartie pentru copt ,la dimensiunea si grosimea dorita de noi.

Se prepara umplutura mixand frisca pana se intarese apoi se mixeaza cu piureul de castane sigelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin.Se intinde umplutura pe foaiade biscuiti si apoi se ruleaza usor ajutandu-ne de hartie.Se da la rece o ora.

Se sparg alunele,se maruntesc fin.Se caramelizeaza zaharul apoi adaugam alunele,dam de pe foc si turnam in fir subtire ,amestecand continuu,oualele batute.Acoperim cu acest amestec de alune rulada si apoi mai lasam o ora la rece inante de a felia prajitura

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise