Facem omletă din 3 ouă şi când e gata o lăsăm să se răcească.
Călim ceapa în ulei, punem carnea tocată şi ciupercile şi le călim şi pe ele puţin, adăugăm usturoiul verde şi ceapa verde, piperul, sarea, brânza dată pe răzătoarea mare, mărarul tocat mărunt şi amestecăm.
Lăsăm să se răcească piţin, apoi adăugăm un ou şi amestecăm din nou.
Luăm bucata de carne şi o batem ca pentru şniţel, o condimentăm cu piper, apoi presărăm sare şi puţină verdeaţă (pătrunjel). Peste carne punem omleta, iar pestea ea, ceapa călită cu ciuperci, iar deasupra radem caşcaval şi presărăm restul de pătrunjel verde, tocat mărunt.
Rulăm strâns şi legăm cu o sfoară, în aşa fel, încât să nu iasă compoziţia din rulou.
Luăm o tavă, în care am pus hârtie de copt, unsă cu puţin ulei, punem rulada în tavă, batem un gălbenuş de ou şi cu el ungem rulada, apoi introducem tavă în cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte frumos. Facem testul cu scobitoarea şi dacă este gata, scoatem tava din cuptor şi lăsăm rulada să se răcească, apoi o putem tăia şi servi alături de piure şi o salata de roşii, o salată bulgărească sau muraturi.
Poftă mare!
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu