Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță

Ingrediente

  • (2 bucăți ruladă)
  • •cca. 800 gr. carne tocată de pasăre
  • •24 ouă prepeliță
  • •200 gr. brânză telemea de vacă
  • •4 linguri pesmet
  • •½ ardei gras roșu
  • •½ ardei gras verde
  • •4-5 grăunți usturoi (opțional)
  • •1 legătură pătrunjel
  • •½ legătură mărar
  • •100 ml vin alb
  • •sare, piper ( opțional, după preferință și alte condimente pentru carne de pasăre)

Mod de preparare

-Se fierb tare 18 ouă de prepeliță.

-Se spală ardeii și se taie sub formă de bețișoare.

-Se spală verdeața și se toacă mărunt.

-Se pregătește carnea pentru ruladă: într-un castron mai mare peste carnea tocată de pasăre se adaugă pesmetul, cele 6 ouă de prepeliță rămase, usturoiul zdrobit, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă bine, frământându-se cca. 5-10 minute compoziția. Să aveți grijă cu sarea, deoarece brânza este și ea sărată! Se împarte compoziția de carne în două.

-Se așează jumătate din compoziția de carne pe o folie de plastic, presându-se ușor, sub forma aproximativă a unui dreptunghi, cu grosimea de cca 0,5-1,0 cm. Latura lungă trebuie să fie puțin mai mică sau aproximativ egală cu lungimea tăvii în care veți coace rulada.

-Se rade jumătate din cantitatea de brânză peste carne și se presară jumătate din cantitatea de verdeață tocată.

-Pe marginea la una din laturile lungi se așează bețele colorate de ardei și ouăle fierte, curățate de prepeliță (mie mi-au intrat 9 ouă la un rulou).

-Cu ajutorul foliei se rulează ușor și cu grijă carnea, rezultând rulada. După ce îi dăm un aspect cât mai uniform, se mută rulada pe o folie de aluminiu, se strânge bine la capete și se așează ruloul în tava de copt.

-Se procedează la fel și cu restul ingredientelor, rezultând a două ruladă.

-Se așează ruladele învelite în folie de aluminiu în tava de copt, aceasta se introduce în cuptorul încins în prealabil la 200 grd.C și se ține în cuptor cca 20-25 minute, sau până când rulada s-a copt. Se scoate tava din cuptor, se înlătură folia de aluminiu (cu grijă să nu vă ardeți!) de pe fiecare ruladă, se toarnă vinul peste rulade și se introduce tava la loc în cuptor, pentru încă 20-25 minute, sau până când ruladele se rumenesc frumos, după preferință. Din când în când se scoate tava din cuptor și cu ajutorul unei pensule se ung rulourile cu sosul format în tavă, eventual se pot întoarce pentru a se rumeni frumos și uniform pe toate părțile.

-După ce ruladele s-au rumenit, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.

-Înainte de servire se scoate rulada pe un platou, după care se feliază după preferință. Se poate servi caldă sau rece, ca aperitiv, dar este minunată și ca fel principal, alături de garnitura și salata preferată. Noi am servit-o cu cartofi noi la cuptor cu rozmarin și salată verde.

Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

Sfat:

-Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În umplutură puteți pune 2 ouă de găină, iar dacă vi se pare prea moale compoziția mai puteți adăuga o lingură de pesmet.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura