Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță

Ingrediente

  • (2 bucăți ruladă)
  • •cca. 800 gr. carne tocată de pasăre
  • •24 ouă prepeliță
  • •200 gr. brânză telemea de vacă
  • •4 linguri pesmet
  • •½ ardei gras roșu
  • •½ ardei gras verde
  • •4-5 grăunți usturoi (opțional)
  • •1 legătură pătrunjel
  • •½ legătură mărar
  • •100 ml vin alb
  • •sare, piper ( opțional, după preferință și alte condimente pentru carne de pasăre)

Mod de preparare

-Se fierb tare 18 ouă de prepeliță.

-Se spală ardeii și se taie sub formă de bețișoare.

-Se spală verdeața și se toacă mărunt.

-Se pregătește carnea pentru ruladă: într-un castron mai mare peste carnea tocată de pasăre se adaugă pesmetul, cele 6 ouă de prepeliță rămase, usturoiul zdrobit, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă bine, frământându-se cca. 5-10 minute compoziția. Să aveți grijă cu sarea, deoarece brânza este și ea sărată! Se împarte compoziția de carne în două.

-Se așează jumătate din compoziția de carne pe o folie de plastic, presându-se ușor, sub forma aproximativă a unui dreptunghi, cu grosimea de cca 0,5-1,0 cm. Latura lungă trebuie să fie puțin mai mică sau aproximativ egală cu lungimea tăvii în care veți coace rulada.

-Se rade jumătate din cantitatea de brânză peste carne și se presară jumătate din cantitatea de verdeață tocată.

-Pe marginea la una din laturile lungi se așează bețele colorate de ardei și ouăle fierte, curățate de prepeliță (mie mi-au intrat 9 ouă la un rulou).

-Cu ajutorul foliei se rulează ușor și cu grijă carnea, rezultând rulada. După ce îi dăm un aspect cât mai uniform, se mută rulada pe o folie de aluminiu, se strânge bine la capete și se așează ruloul în tava de copt.

-Se procedează la fel și cu restul ingredientelor, rezultând a două ruladă.

-Se așează ruladele învelite în folie de aluminiu în tava de copt, aceasta se introduce în cuptorul încins în prealabil la 200 grd.C și se ține în cuptor cca 20-25 minute, sau până când rulada s-a copt. Se scoate tava din cuptor, se înlătură folia de aluminiu (cu grijă să nu vă ardeți!) de pe fiecare ruladă, se toarnă vinul peste rulade și se introduce tava la loc în cuptor, pentru încă 20-25 minute, sau până când ruladele se rumenesc frumos, după preferință. Din când în când se scoate tava din cuptor și cu ajutorul unei pensule se ung rulourile cu sosul format în tavă, eventual se pot întoarce pentru a se rumeni frumos și uniform pe toate părțile.

-După ce ruladele s-au rumenit, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.

-Înainte de servire se scoate rulada pe un platou, după care se feliază după preferință. Se poate servi caldă sau rece, ca aperitiv, dar este minunată și ca fel principal, alături de garnitura și salata preferată. Noi am servit-o cu cartofi noi la cuptor cu rozmarin și salată verde.

Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

Sfat:

-Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În umplutură puteți pune 2 ouă de găină, iar dacă vi se pare prea moale compoziția mai puteți adăuga o lingură de pesmet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise