autor:

Victoria Gabriela

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
(2 bucăți ruladă), •cca. 800 gr. carne tocată de pasăre, •24 ouă prepeliță, •200 gr. brânză telemea de vacă, •4 linguri pesmet, •½ ardei gras roșu, •½ ardei gras verde, •4-5 grăunți usturoi (opțional), •1 legătură pătrunjel, •½ legătură mărar, •100 ml vin alb, •sare, piper ( opțional, după preferință și alte condimente pentru carne de pasăre)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

-Se fierb tare 18 ouă de prepeliță.
-Se spală ardeii și se taie sub formă de bețișoare.
-Se spală verdeața și se toacă mărunt.
-Se pregătește carnea pentru ruladă: într-un castron mai mare peste carnea tocată de pasăre se adaugă pesmetul, cele 6 ouă de prepeliță rămase, usturoiul zdrobit, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă bine, frământându-se cca. 5-10 minute compoziția. Să aveți grijă cu sarea, deoarece brânza este și ea sărată! Se împarte compoziția de carne în două.
-Se așează jumătate din compoziția de carne pe o folie de plastic, presându-se ușor, sub forma aproximativă a unui dreptunghi, cu grosimea de cca 0,5-1,0 cm. Latura lungă trebuie să fie puțin mai mică sau aproximativ egală cu lungimea tăvii în care veți coace rulada.
-Se rade jumătate din cantitatea de brânză peste carne și se presară jumătate din cantitatea de verdeață tocată.
-Pe marginea la una din laturile lungi se așează bețele colorate de ardei și ouăle fierte, curățate de prepeliță (mie mi-au intrat 9 ouă la un rulou).
-Cu ajutorul foliei se rulează ușor și cu grijă carnea, rezultând rulada. După ce îi dăm un aspect cât mai uniform, se mută rulada pe o folie de aluminiu, se strânge bine la capete și se așează ruloul în tava de copt.
-Se procedează la fel și cu restul ingredientelor, rezultând a două ruladă.
-Se așează ruladele învelite în folie de aluminiu în tava de copt, aceasta se introduce în cuptorul încins în prealabil la 200 grd.C și se ține în cuptor cca 20-25 minute, sau până când rulada s-a copt. Se scoate tava din cuptor, se înlătură folia de aluminiu (cu grijă să nu vă ardeți!) de pe fiecare ruladă, se toarnă vinul peste rulade și se introduce tava la loc în cuptor, pentru încă 20-25 minute, sau până când ruladele se rumenesc frumos, după preferință. Din când în când se scoate tava din cuptor și cu ajutorul unei pensule se ung rulourile cu sosul format în tavă, eventual se pot întoarce pentru a se rumeni frumos și uniform pe toate părțile.
-După ce ruladele s-au rumenit, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.
-Înainte de servire se scoate rulada pe un platou, după care se feliază după preferință. Se poate servi caldă sau rece, ca aperitiv, dar este minunată și ca fel principal, alături de garnitura și salata preferată. Noi am servit-o cu cartofi noi la cuptor cu rozmarin și salată verde.
Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Sfat:
-Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În umplutură puteți pune 2 ouă de găină, iar dacă vi se pare prea moale compoziția mai puteți adăuga o lingură de pesmet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • mioara_pas@yahoo.com , 04 iunie 2019

    Super

  • Viorica Dieac , 04 iulie 2015

    o reteta savuroasa pe care trebuie sa o testatii e super

  • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 02 iulie 2015

    Super buna,multumesc.

    • Sidonia Toncean , 16 iunie 2015

      O reteta savuroasa ,pe care zau ca trebuie sa o testam !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 iunie 2015

      O reteta savuroasa ,pe care zau ca trebuie sa o testam !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • (2 bucăți ruladă)
  • •cca. 800 gr. carne tocată de pasăre
  • •24 ouă prepeliță
  • •200 gr. brânză telemea de vacă
  • •4 linguri pesmet
  • •½ ardei gras roșu
  • •½ ardei gras verde
  • •4-5 grăunți usturoi (opțional)
  • •1 legătură pătrunjel
  • •½ legătură mărar
  • •100 ml vin alb
  • •sare
  • piper ( opțional
  • după preferință și alte condimente pentru carne de pasăre)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

23 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

17 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

mioara_pas@yahoo.com

Super

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pateu din ficatei de pui