autor:

Victoria Gabriela

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2015

Ingrediente
(2 bucăți ruladă), •cca. 800 gr. carne tocată de pasăre, •24 ouă prepeliță, •200 gr. brânză telemea de vacă, •4 linguri pesmet, •½ ardei gras roșu, •½ ardei gras verde, •4-5 grăunți usturoi (opțional), •1 legătură pătrunjel, •½ legătură mărar, •100 ml vin alb, •sare, piper ( opțional, după preferință și alte condimente pentru carne de pasăre)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

-Se fierb tare 18 ouă de prepeliță.
-Se spală ardeii și se taie sub formă de bețișoare.
-Se spală verdeața și se toacă mărunt.
-Se pregătește carnea pentru ruladă: într-un castron mai mare peste carnea tocată de pasăre se adaugă pesmetul, cele 6 ouă de prepeliță rămase, usturoiul zdrobit, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă bine, frământându-se cca. 5-10 minute compoziția. Să aveți grijă cu sarea, deoarece brânza este și ea sărată! Se împarte compoziția de carne în două.
-Se așează jumătate din compoziția de carne pe o folie de plastic, presându-se ușor, sub forma aproximativă a unui dreptunghi, cu grosimea de cca 0,5-1,0 cm. Latura lungă trebuie să fie puțin mai mică sau aproximativ egală cu lungimea tăvii în care veți coace rulada.
-Se rade jumătate din cantitatea de brânză peste carne și se presară jumătate din cantitatea de verdeață tocată.
-Pe marginea la una din laturile lungi se așează bețele colorate de ardei și ouăle fierte, curățate de prepeliță (mie mi-au intrat 9 ouă la un rulou).
-Cu ajutorul foliei se rulează ușor și cu grijă carnea, rezultând rulada. După ce îi dăm un aspect cât mai uniform, se mută rulada pe o folie de aluminiu, se strânge bine la capete și se așează ruloul în tava de copt.
-Se procedează la fel și cu restul ingredientelor, rezultând a două ruladă.
-Se așează ruladele învelite în folie de aluminiu în tava de copt, aceasta se introduce în cuptorul încins în prealabil la 200 grd.C și se ține în cuptor cca 20-25 minute, sau până când rulada s-a copt. Se scoate tava din cuptor, se înlătură folia de aluminiu (cu grijă să nu vă ardeți!) de pe fiecare ruladă, se toarnă vinul peste rulade și se introduce tava la loc în cuptor, pentru încă 20-25 minute, sau până când ruladele se rumenesc frumos, după preferință. Din când în când se scoate tava din cuptor și cu ajutorul unei pensule se ung rulourile cu sosul format în tavă, eventual se pot întoarce pentru a se rumeni frumos și uniform pe toate părțile.
-După ce ruladele s-au rumenit, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.
-Înainte de servire se scoate rulada pe un platou, după care se feliază după preferință. Se poate servi caldă sau rece, ca aperitiv, dar este minunată și ca fel principal, alături de garnitura și salata preferată. Noi am servit-o cu cartofi noi la cuptor cu rozmarin și salată verde.
Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Sfat:
-Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În umplutură puteți pune 2 ouă de găină, iar dacă vi se pare prea moale compoziția mai puteți adăuga o lingură de pesmet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor cu rozmarin

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor cu rozmarin

Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba. M-am gandit sa

8 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sombreri cu linte si carnati

Sombreri cu linte si carnati

Pentru ca in aceste sarbatori de iarna majoritatea persoanelor consuma mancaruri "grele"pentru ca

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Dieac , 04 iulie 2015

    o reteta savuroasa pe care trebuie sa o testatii e super

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 02 iulie 2015

    Super buna,multumesc.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 16 iunie 2015

    O reteta savuroasa ,pe care zau ca trebuie sa o testam !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 16 iunie 2015

      O reteta savuroasa ,pe care zau ca trebuie sa o testam !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • (2 bucăți ruladă)
  • •cca. 800 gr. carne tocată de pasăre
  • •24 ouă prepeliță
  • •200 gr. brânză telemea de vacă
  • •4 linguri pesmet
  • •½ ardei gras roșu
  • •½ ardei gras verde
  • •4-5 grăunți usturoi (opțional)
  • •1 legătură pătrunjel
  • •½ legătură mărar
  • •100 ml vin alb
  • •sare
  • piper ( opțional
  • după preferință și alte condimente pentru carne de pasăre)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

15 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

8 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Super buna,multumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu bere