Rulada din faina de orez cu crema de gris

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rulada din faina de orez cu crema de gris

Ingrediente

  • 5 oua,5 linguri de zahar ,3 linguri faina de orez,2 linguri amidon de porumb,50 ml ulei,un praf de sare,coaja rasa de lamaie
  • Crema;200 ml apa,5 linguri de zahar,3 linguri de gris,sucul si coaja de la o jumatate de lamaie,100 g unt sau margarina
  • Decor;Zahar pudra si coaja proaspata rasa de lamaie

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul mixand bine albususrile cu un praf de sare si zahar ,pana se intaresc.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul,apoi se incorporeaza in albusuri,se adauga si o lingurita de coaja rasa de lamaie,apoi faina de orez amestecata cu amidonul de porumb.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca.20 minute la foc potrivit.Se desprinde cu lama unui cutit de pe hartie apoi se lasa sa se raceasca.

2.Se prepara crema fierband grisul in apa indulcita cu zahar si cu coaja rasa de lamaie,cca 8 minute,apoi dam de pe foc si cate putin,incorporam untul sau margarina si la urma sucul de lamaie.

3.Se intoarce blatul pe hartia de copt apoi il ungem cu crema de gris si rulam strans ajutandu-ne de hartie.Dam la rece o ora inainte de afelia rulada.Se decoreaza cu zahar pudra si coaja proaspta si rasa de lamaie.

Sfat; Pofta buna!

Pentru cei fara intoleranta la lactoza,pot inlocui apa cui lapte.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor