autor:

anuta

» » Prajituri

Rulada din faina de orez cu crema de gris

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Ingrediente
5 oua,5 linguri de zahar ,3 linguri faina de orez,2 linguri amidon de porumb,50 ml ulei,un praf de sare, rasa de lamaie, Crema200 ml apa,5 linguri de zahar,3 linguri de gris,sucul si coaja de la o jumatate de lamaie,100 g unt sau margarina, DecorZahar pudra si coaja proaspata rasa de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul mixand bine albususrile cu un praf de sare si zahar ,pana se intaresc.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul,apoi se incorporeaza in albusuri,se adauga si o lingurita de coaja rasa de lamaie,apoi faina de orez amestecata cu amidonul de porumb.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca.20 minute la foc potrivit.Se desprinde cu lama unui cutit de pe hartie apoi se lasa sa se raceasca.
2.Se prepara crema fierband grisul in apa indulcita cu zahar si cu coaja rasa de lamaie,cca 8 minute,apoi dam de pe foc si cate putin,incorporam untul sau margarina si la urma sucul de lamaie.
3.Se intoarce blatul pe hartia de copt apoi il ungem cu crema de gris si rulam strans ajutandu-ne de hartie.Dam la rece o ora inainte de afelia rulada.Se decoreaza cu zahar pudra si coaja proaspta si rasa de lamaie.

Sfat; Pofta buna!
Pentru cei fara intoleranta la lactoza,pot inlocui apa cui lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din faina de orez cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete bistritene

Cornulete bistritene

Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus , care se imparte apoi in doua.O parte se lasa

17 voturi    19 comentarii
3h 20 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul. Intr-un vas termorezistent,mai

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,5 linguri de zahar ,3 linguri faina de orez,2 linguri amidon de porumb,50 ml ulei,un praf de sare, rasa de lamaie
  • Crema200 ml apa,5 linguri de zahar,3 linguri de gris,sucul si coaja de la o jumatate de lamaie,100 g unt sau margarina
  • DecorZahar pudra si coaja proaspata rasa de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu marmelada