Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 22 februarie 2016
Ingrediente
5 oua,5 linguri de zahar ,3 linguri faina de orez,2 linguri amidon de porumb,50 ml ulei,un praf de sare,coaja rasa de lamaie, Crema200 ml apa,5 linguri de zahar,3 linguri de gris,sucul si coaja de la o jumatate de lamaie,100 g unt sau margarina, DecorZahar pudra si coaja proaspata rasa de lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
1.Se prepara aluatul mixand bine albususrile cu un praf de sare si zahar ,pana se intaresc.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul,apoi se incorporeaza in albusuri,se adauga si o lingurita de coaja rasa de lamaie,apoi faina de orez amestecata cu amidonul de porumb.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt apoi se da la cuptor cca.20 minute la foc potrivit.Se desprinde cu lama unui cutit de pe hartie apoi se lasa sa se raceasca.
2.Se prepara crema fierband grisul in apa indulcita cu zahar si cu coaja rasa de lamaie,cca 8 minute,apoi dam de pe foc si cate putin,incorporam untul sau margarina si la urma sucul de lamaie.
3.Se intoarce blatul pe hartia de copt apoi il ungem cu crema de gris si rulam strans ajutandu-ne de hartie.Dam la rece o ora inainte de afelia rulada.Se decoreaza cu zahar pudra si coaja proaspta si rasa de lamaie.
Sfat; Pofta buna!
Pentru cei fara intoleranta la lactoza,pot inlocui apa cui lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din faina de orez cu crema de gris" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate