Filetam pieptul de curcan , cat mai subtire posibil .Daca se poate nu taiem carnea de tot.
Dupa ce pregatim marinada, cu ajutorul unei pensule o intindem pe suprafata pieptului de curcan.Dam la rece pentru vreo doua ore,pina se decongeleaza aluatul de foietaj.
Intindem foietajul, punem pe el fileurile de curcan unse si asezam feliile de bacon crud-uscat, astfel incat sa le asezam pe intreaga suprafata a pieptului.
Radem apoi cascavalul,pe razatoarea cu gauri mari.
Deasupra asezam ardeii copti, fara samburi si cotor si spanacul decongelat ( eu l-am avut pus de mine pentru iarna).Peste spanac presaram fulgi de usturoi si sare.
Rulam cu grija foietajul cu pieptul de curcan, cat mai strans posibil si il punem intr-o forma ce va merge la cuptor. Eu l-am pus intr-o forma de chec. Intepam cu o furculita foietajul, din loc in loc , mai des, sa se poata patrunde bine carnea.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora si 15 - o ora jumate , dupa care scoatem rulada si o ungem cu galbenus de ou batut. Dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute.
Va iesi o rulada minunata , pe care o puteti servi calda alaturi de un piure de cartofi, legume fierte la aburi, orea sau o salata.
Pofta mare sa aveti !
Mai multe poze : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/rulada-din-piept-de-curcan-in-foietaj.html
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii