autor:

Sidy

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Rulada din piept de curcan in foietaj

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Ingrediente
1/2 piept de curcan, 150 g bacon crud-uscat, 100 g cascaval, 2-3 ardei kapia copti, 100 g spanac, 400 g aluat foietaj, , - pentru marinada :, 70 ml ulei aromatizat, 1 lingurita rasa boia afumata, sare, piper, frunze salvie, cimbru, fulgi de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Filetam pieptul de curcan , cat mai subtire posibil .Daca se poate nu taiem carnea de tot.
Dupa ce pregatim marinada, cu ajutorul unei pensule o intindem pe suprafata pieptului de curcan.Dam la rece pentru vreo doua ore,pina se decongeleaza aluatul de foietaj.
Intindem foietajul, punem pe el fileurile de curcan unse si asezam feliile de bacon crud-uscat, astfel incat sa le asezam pe intreaga suprafata a pieptului.
Radem apoi cascavalul,pe razatoarea cu gauri mari.
Deasupra asezam ardeii copti, fara samburi si cotor si spanacul decongelat ( eu l-am avut pus de mine pentru iarna).Peste spanac presaram fulgi de usturoi si sare.
Rulam cu grija foietajul cu pieptul de curcan, cat mai strans posibil si il punem intr-o forma ce va merge la cuptor. Eu l-am pus intr-o forma de chec. Intepam cu o furculita foietajul, din loc in loc , mai des, sa se poata patrunde bine carnea.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora si 15 - o ora jumate , dupa care scoatem rulada si o ungem cu galbenus de ou batut. Dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute.
Va iesi o rulada minunata , pe care o puteti servi calda alaturi de un piure de cartofi, legume fierte la aburi, orea sau o salata.
Pofta mare sa aveti !

Mai multe poze : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/rulada-din-piept-de-curcan-in-foietaj.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Caltabosul se lasa in pielita (maț) - trebuie sa fie facut in casa, pentru ca altfel se sfarma,

1 vot    1 comentariu
1h
Retete de Craciun
Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu cascaval si carne de pui

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu

5 voturi    0 comentarii
15 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • 150 g bacon crud-uscat
  • 100 g cascaval
  • 2-3 ardei kapia copti
  • 100 g spanac
  • 400 g aluat foietaj
  • - pentru marinada :
  • 70 ml ulei aromatizat
  • 1 lingurita rasa boia afumata
  • sare
  • piper
  • frunze salvie
  • cimbru
  • fulgi de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Cozonac spirala cu nuca