Filetam pieptul de curcan , cat mai subtire posibil .Daca se poate nu taiem carnea de tot.
Dupa ce pregatim marinada, cu ajutorul unei pensule o intindem pe suprafata pieptului de curcan.Dam la rece pentru vreo doua ore,pina se decongeleaza aluatul de foietaj.
Intindem foietajul, punem pe el fileurile de curcan unse si asezam feliile de bacon crud-uscat, astfel incat sa le asezam pe intreaga suprafata a pieptului.
Radem apoi cascavalul,pe razatoarea cu gauri mari.
Deasupra asezam ardeii copti, fara samburi si cotor si spanacul decongelat ( eu l-am avut pus de mine pentru iarna).Peste spanac presaram fulgi de usturoi si sare.
Rulam cu grija foietajul cu pieptul de curcan, cat mai strans posibil si il punem intr-o forma ce va merge la cuptor. Eu l-am pus intr-o forma de chec. Intepam cu o furculita foietajul, din loc in loc , mai des, sa se poata patrunde bine carnea.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora si 15 - o ora jumate , dupa care scoatem rulada si o ungem cu galbenus de ou batut. Dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute.
Va iesi o rulada minunata , pe care o puteti servi calda alaturi de un piure de cartofi, legume fierte la aburi, orea sau o salata.
Pofta mare sa aveti !
Mai multe poze : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/rulada-din-piept-de-curcan-in-foietaj.html
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii