autor:

Sidy

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Rulada din piept de curcan in foietaj

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Ingrediente
1/2 piept de curcan, 150 g bacon crud-uscat, 100 g cascaval, 2-3 ardei kapia copti, 100 g spanac, 400 g aluat foietaj, , - pentru marinada :, 70 ml ulei aromatizat, 1 lingurita rasa boia afumata, sare, piper, frunze salvie, cimbru, fulgi de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Filetam pieptul de curcan , cat mai subtire posibil .Daca se poate nu taiem carnea de tot.
Dupa ce pregatim marinada, cu ajutorul unei pensule o intindem pe suprafata pieptului de curcan.Dam la rece pentru vreo doua ore,pina se decongeleaza aluatul de foietaj.
Intindem foietajul, punem pe el fileurile de curcan unse si asezam feliile de bacon crud-uscat, astfel incat sa le asezam pe intreaga suprafata a pieptului.
Radem apoi cascavalul,pe razatoarea cu gauri mari.
Deasupra asezam ardeii copti, fara samburi si cotor si spanacul decongelat ( eu l-am avut pus de mine pentru iarna).Peste spanac presaram fulgi de usturoi si sare.
Rulam cu grija foietajul cu pieptul de curcan, cat mai strans posibil si il punem intr-o forma ce va merge la cuptor. Eu l-am pus intr-o forma de chec. Intepam cu o furculita foietajul, din loc in loc , mai des, sa se poata patrunde bine carnea.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora si 15 - o ora jumate , dupa care scoatem rulada si o ungem cu galbenus de ou batut. Dam din nou la cuptor pentru inca 10 minute.
Va iesi o rulada minunata , pe care o puteti servi calda alaturi de un piure de cartofi, legume fierte la aburi, orea sau o salata.
Pofta mare sa aveti !

Mai multe poze : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/rulada-din-piept-de-curcan-in-foietaj.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cosulete cu nuca si magiun

Cosulete cu nuca si magiun

Pentru aluat avem nevoie de un bol incapator in care adaugam faina, facem o adancitura in mijloc,

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Pogacele cu branza

Pogacele cu branza

Intr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita . Ouale

6 voturi    5 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • 150 g bacon crud-uscat
  • 100 g cascaval
  • 2-3 ardei kapia copti
  • 100 g spanac
  • 400 g aluat foietaj
  • - pentru marinada :
  • 70 ml ulei aromatizat
  • 1 lingurita rasa boia afumata
  • sare
  • piper
  • frunze salvie
  • cimbru
  • fulgi de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Rulada tricolora cu mousse de ton Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Fursecuri Fursecuri

Se face o coca din ingredientele de mai sus, se imparte coca in 4-5 parti si se pun 30 de minute la frigider. Se scoate cate o bucata,

0 voturi    0 comentarii
2h 5 min
Dulciuri diverse
Rulada din carne de porc