Incearca reteta pentru o rulada pufoasa cu gem, perfecta pentru un desert rapid si delicios. Afla cum sa obtii un blat moale si aerat, umplut cu gem aromat, ideal pentru intreaga familie.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza tava de 30x33 cm cu hartie de copt.
Sparge ouale si separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol, bate albusurile cu un praf de sare pana obtii o spuma ferma.
Adauga treptat zaharul si continua sa bati pana cand obtii o bezea lucioasa.
In alt bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul vanilat.
Adauga galbenusurile peste bezea si incorporeaza usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Cerne faina peste compozitia de oua si incorporeaza-le delicat, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza usor.
Coace in cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute sau pana cand blatul devine usor auriu si ferm la atingere (nu il coace prea mult, ca sa nu devina prea uscat si greu de rulat).
Imediat ce scoti blatul din cuptor, rastoarna-l pe un prosop curat de bucatarie umezit foarte putin si indeparteaza hartia de copt.
Ruleaza blatul impreuna cu prosopul, strans, si lasa-l sa se raceasca in aceasta forma pentru a-si pastra forma.
Dupa ce blatul s-a racit, deruleaza-l cu grija si intinde un strat uniform de gem peste el.
Ruleaza din nou blatul (de aceasta data fara prosop) si strange-l usor.
Presara zahar pudra deasupra, daca doresti.
Taie rulada felii si serveste-o.
Sfaturi
Pentru o rulada extra-pufoasa, poti adauga o lingura de ulei sau de apa minerala in aluat.
Ai grija sa nu bati prea mult compozitia dupa adaugarea fainii, pentru a mentine textura pufoasa.
Daca preferi varianta cu cacao, incearca reteta de rulada de cacao si crema de mascarpone sau rulada cu ciocolata si visine.
O alta varianta delicioasa si economica este reteta de rulada cu mere. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii