Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 2 linguri iaurt
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 8 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 3 crengute marar verde
  • ulei pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 gr cascaval
  • 1 linguri cu varf de smantana
  • 5-6 felii sunca
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa, ierburi de provence
  • Pentru crusta:
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • pesmet

Mod de preparare

Clatitele:

Ouale le batem spuma cu un praf de sare.

Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele.

Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase.

La final presaram putin piper, punem si mararul verde tocat marunt.

Ungem o tigaie cu ulei, o incingem, punem cate un polonic, nu prea plin, cu compozitie.

Intindem uniform clatita, o rumenim pe ambele parti la foc potrivit. La fel procedam pana terminam tot aluatul. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 clatite.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branza de vaci faramitata cu smantana.

Adaugam cascavalul, pe care il dam inainte pe razatoarea cu ochiuri mari, putina sare, piper si ierburile de provence. Le amestecam bine.

Sunca o taiem in fasii lunguiete si putin mai late.

Luam cate o clatita, punem cate o lingura din umplutura de branza mai pe mijloc si doua fasii de sunca.

Impachetam capetele spre interior, apoi le rulam bine.

Batem oul spuma cu putina sare si piper, iar pe o farfurie punem niste pesmet.

Trecem fiecare clatita prin ou batut, apoi prin pesmet.

Punem hartie de copt pe o tava, asezam clatitele.

Le introducem in cuptorul incins, cam la 200 de grade, pentru 7-8 minute, cat sa prinda o usoara crusta.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim pentru 10 minute.

Se servesc calde!

Pofta buna sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise