autor:

Fara foto

» » Aperitive cu brinza

Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2016

Ingrediente
Pentru clatite:, 2 oua, 2 linguri iaurt, 1 cana lapte, 3 linguri ulei de masline, 8 linguri faina, sare, piper, 3 crengute marar verde, ulei pentru uns tigaia, Pentru umplutura:, 200 gr branza de vaci, 100 gr cascaval, 1 linguri cu varf de smantana, 5-6 felii sunca, sare, piper, 1 lingurita rasa, ierburi de provence, Pentru crusta:, 1 ou, sare, piper, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Clatitele:
Ouale le batem spuma cu un praf de sare.
Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele.
Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase.
La final presaram putin piper, punem si mararul verde tocat marunt.
Ungem o tigaie cu ulei, o incingem, punem cate un polonic, nu prea plin, cu compozitie.
Intindem uniform clatita, o rumenim pe ambele parti la foc potrivit. La fel procedam pana terminam tot aluatul. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 clatite.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci faramitata cu smantana.
Adaugam cascavalul, pe care il dam inainte pe razatoarea cu ochiuri mari, putina sare, piper si ierburile de provence. Le amestecam bine.
Sunca o taiem in fasii lunguiete si putin mai late.
Luam cate o clatita, punem cate o lingura din umplutura de branza mai pe mijloc si doua fasii de sunca.
Impachetam capetele spre interior, apoi le rulam bine.
Batem oul spuma cu putina sare si piper, iar pe o farfurie punem niste pesmet.
Trecem fiecare clatita prin ou batut, apoi prin pesmet.
Punem hartie de copt pe o tava, asezam clatitele.
Le introducem in cuptorul incins, cam la 200 de grade, pentru 7-8 minute, cat sa prinda o usoara crusta.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim pentru 10 minute.
Se servesc calde!
Pofta buna sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cocorada si pita de pe valea Salautei

Cocorada si pita de pe valea Salautei

Aluatul: Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care

8 voturi    9 comentarii
3h
Aperitive cu brinza
Cartofi noi cu brinza telemea si rosii

Cartofi noi cu brinza telemea si rosii

Se curata, spala cartofii si rosia. Cartofii se prajesc in uleiul incins, se scot se servesc imediat

3 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 2 linguri iaurt
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 8 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 3 crengute marar verde
  • ulei pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 100 gr cascaval
  • 1 linguri cu varf de smantana
  • 5-6 felii sunca
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa
  • ierburi de provence
  • Pentru crusta:
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza de capra