Rulouri de dovlecei cu branza si bacon

Dovleceii se spala bine, se sterg si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de dovlecei cu branza si bacon

Ingrediente

  • 1-2 dovlecei ( depinde cate rulouri doriti sa faceti)
  • branza (de care va place mai mult)
  • 1-2 linguri smantana (iaurt)
  • marar verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 150 g bacon (sunca Padurea Neagra)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine, se sterg si se taie felii subtiri.

Branza se rade sau se faramiteaza cu furculita, o amestecam cu smantana (iaurt), marar verde tocat, usturoi dat prin presa, sare (daca e cazul) si piper.

Ungem cu foarte putin ulei grill-ul Delimano si dupa ce este fierbinte, asezam feliile de dovlecel (nesarate) sa se rumeneasca si pe o parte si pe cealalta, la foc potrivit.

Dupa ce s-au rumenit, le asezam pe un servetel absorbant, apoi, pe fiecare felie de dovlecel, asezam cate o felie de sunca si o lingura din crema de branza, apoi le rulam. Daca nu sta rulat ruloul, il prindem cu o scobitoare.

Preparam toate rulourile si le asezam apoi pe platoul de servire.

Serviti rulourile ca aperitiv sau ca fel principal, va vor fi de ajutor cand bat la usa musafirii neanuntati, pentru ca se fac extrem de repede.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure