autor:

Doina  Varga

» » Supe de legume

Rulouri de piept de pui cu cartofi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2009

Ingrediente
Pieptul dezosat de la 2 pui, 3 cartofi mai mari, 1 morcov, 50 g telina, 1 rosie, 1 ceapa, cativa catei de usturoi, 1 pahar de vin alb, 50 g cascaval, 4-5 ciuperci (optional), cateva fire de marar si patrunjel, 1 lingura ketchup, 100 g spanac sau/si loboda, 2 oua, 3-4 linguri ulei de masline, 150 ml ulei pentru prajit, sare, piper, condimente pentru pui

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se bat ambele bucati, nu prea tare, cam 25 x 15 cm bucata.
Se intinde o folie de aluminiu intr-un format de 40 x 40 cm (din doua bucati) si se unge bine cu 1 lingura de ulei de masline. Pe folie asezati in centru bucatile de carne de pui suprapuse putin la mijloc (unde este capatul subtire al pieptului). Condimentati bine si ungeti cu ketchup. Asezati peste carne, paralel cu latura mai lunga bastonase subtiri de morcov si cascaval intercalate.
Caliti telina si rosia (optional ciupercile) taiate cubulete in uleiul de masline ramas si opariti frunzele de spanac si/sau loboda intregi, fierbeti ouale tari si curatati-le de coaja. Distribuiti uniform telina si rosia pe toata suprafata carnii, iar spanacul puneti-l la un capat pe latura lunga intr-o fasie mai grosuta. Peste el asezati ouale taiate in sferturi, unul sub altul.
Incepeti sa rulati din partea unde este spanacul, ridicand usor de folie si continuati sa rulati pana la capatul celalalt apasand cu mainile. Impachetati apoi ruloul in folie, pe care o adunati si o presati bine la capete. Puteti sa infasurati ruloul intr-o alta bucata de folie.
Intr-o tava mai lunga asezati ruloul, turnati apa pana la 3/4 din inaltimea lui si puneti felii de ceapa, cativa catei de usturoi, cateva fire de verdeata, 2 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, 1 lingurita de sare, condimente pentru pui.
Dati tava la cuptor la foc mic 60 de minute, apoi scoateti-o si cu ajutorul unei spatule intoarceti ruloul pe partea cealalta si dati din nou la cuptor, la foc mediu inca 30-40 minute. Aveti grija sa nu scada zeama complet. Eventual mai adaugati apa si vin.
Cand este gata, scoateti ruloul pe o tava sau un fund de lemn sa se racoreasca 5-10 minute.
Intre timp curatati cartofii, ii spalati si ii dati pe razatoarea speciala pentru cartofi ajurati (sau ii taiati in felii de 3-4 mm grosime). Puneti cartofii la prajit in uleiul incins si intoarceti-i pe ambele parti pana devin aurii.
Se taie ruloul infasurat in folie in cateva bucati mai lungi, apoi indepartati staniolul.
Pe platou asezati bucatile de rulou in picioare (puteti taia si felii de 15-20 mm grosime) si de jur-imprejur cartofii prajiti. Garnisiti cu frunze de spanac, loboda, marar, patrunjel sau cu muraturi, gogosari, castraveti acri.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de piept de pui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,

Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,

Reteta se prepara in 3 etape: 1. Pieptul de de pui= se taie aproape pe jumatate, fileul se sareaza

18 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Supă de vară

Supă de vară

Se călesc în puțin ulei morcovii, pătrunjelul, țelina și păstârnacul tăiate mărunt. Se

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Gabriela Voica , 08 noiembrie 2013

    super bun!voi incerca si eu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Frumoase ca intotdeauna.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc mult, Carmen. Si tu esti foarte talentata.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      O bunatate,dar ce nu iti iese tie draga Doinita,toate sunt superbe si sunt sigura ca sunt si foarte bune.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Multumesc mult. Va pup dulce.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Se vede ca petreci cu drag timpul in bucatarie! Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Felicitari Doina!! Esti o artista in arta culinara

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Era sa uit. Am facut si doua filmulete: Cum se taie pieptul de pui pentru rulouri http://www.youtube.com/watch?v=CY9RlgvYSe0 Cum se taie cartofii cu gaurele pe razatoarea ondulata http://www.youtube.com/watch?v=g3ZY2tOvukc

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Va multumesc. Ma bucur ca va plac retetele mele. Am mai facut un platou, special pentru voi.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Doina, ai niste retete minunate! Pline de culoare! Si delicioase!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Ai muncit f. mult,Doina,dar ce a iesit merita toti banii,sau mai bine zis toate papilele gustative!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Doina, sunt impresionata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • Pieptul dezosat de la 2 pui
  • 3 cartofi mai mari
  • 1 morcov
  • 50 g telina
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 g cascaval
  • 4-5 ciuperci (optional)
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 1 lingura ketchup
  • 100 g spanac sau/si loboda
  • 2 oua
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 150 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel cu lapte