Rulouri de piept de pui cu dovlecel

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Rulouri de piept de pui cu dovlecel

Ingrediente

  • Pieptul dezosat de la 2 pui
  • 1-2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 50 g telina
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • 50 g cascaval
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 1 lingura ketchup
  • 2 linguri de otet
  • 100 g spanac sau/si loboda
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare, piper, condimente pentru pui

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se bat ambele bucati, nu prea tare, cam 25 x 15 cm bucata.

Se intinde o folie de aluminiu intr-un format de 40 x 40 cm (din doua bucati) si se unge bine cu 1 lingura de ulei de masline. Pe folie asezati in centru bucatile de carne de pui suprapuse putin la mijloc (unde este capatul subtire al pieptului). Condimentati bine si ungeti cu ketchup. Asezati peste carne, paralel cu latura mai lunga bastonase subtiri de morcov si cascaval intercalate.

Caliti telina si o rosie taiate cubulete in uleiul de masline ramas si opariti frunzele de spanac si/sau loboda intregi, fierbeti ouale tari si curatati-le de coaja. Distribuiti uniform telina si rosia pe toata suprafata carnii, iar spanacul puneti-l la un capat pe latura lunga intr-o fasie mai grosuta. Peste el asezati ouale taiate in sferturi, unul sub altul.

Incepeti sa rulati din partea unde este spanacul, ridicand usor de folie si continuati sa rulati pana la capatul celalalt apasand cu mainile. Impachetati apoi ruloul in folie, pe care o adunati si o presati bine la capete. Puteti sa infasurati ruloul intr-o alta bucata de folie.

Curatati dovleceii de coaja si seminte si taiati-i in bastonase mai grosute de 7-8 cm lungime.

Intr-o tava mai lunga asezati ruloul. Langa el puneti felii de ceapa, bastonasele de dovlecel, felii de rosie, usturoiul necuratat zdrobit cu latul unui cutit, cateva fire de verdeata, 1 lingurita de sare, otetul, condimente pentru pui si apa pana ajunge la 3/4 din inaltimea ruloului.

Dati tava la cuptor la foc mic 60 de minute, apoi scoateti-o si cu ajutorul unei spatule intoarceti ruloul pe partea cealalta si dati din nou la cuptor, la foc mediu inca 30-40 minute. Aveti grija sa nu scada zeama complet. Eventual mai adaugati apa.

Cand este gata, scoateti ruloul pe o tava sau un fund de lemn sa se racoreasca 5-10 minute.

Se taie ruloul infasurat in folie in cateva bucati mai lungi, apoi indepartati staniolul. Puteti taia si felii de 2-3 cm grosime.

Pe platou asezati bucatile de rulou si de jur-imprejur legumele cu putin sos din tava. Intr-o sosiera sau canita puneti restul de sos din tava. Decorati cu frunze de marar, patrunjel.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce decorata cu royal icing

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas.

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte.

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor