autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2014

Ingrediente
500 g piept de curcan, 200 g sunca feliata(prosciutto crudo), 200 g cascaval Emmentaler feliat, 1 lngura mustar Dijon, 1 rodie, 250 ml must proaspat rosu, 1/2 lingurita condimente barbeque pui, 1/2 lingurita chili piper de Cayenne, 100 g stafide, putin unt, scobitori

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele
(https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 )
sau
( https://www.youtube.com/watch?v=lY3lt5p1daM)
iar pieptul de curcan il taiem fileuri subtiri si il asezonam.
Mustul il punem la fier ( adaugam o lingura cu zahar daca e acrisor) impreuna cu sucul si bobitele de rodie si lasam sa fiarba pina cand scade si se imgroasa putin.
Pe o farfurie asezam o felie de sunca , deasupra ei un fileu de piept de curcan pe care il ungem cu putin mustar, apoi o felie de cascaval si intr-unul din capete punem o lingurita de stafide bine hidratate.
Rulam rulourile si le prindem cu cate o scobitoare, apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le mai condimentam deasupra.
Dam vasul cu rulourile la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ 45 de minute pina se rumenesc frumos deasupra, rulourile. Din cand in cand stropim rulourile cu putin ulei.
Cand rulourile sunt gata le servim alaturi de piure de cartofi si sosul de must cu rodie.
Va asigur ca va veti linge pe degete de asa o bunatate....noua ne-a placut tare, tare mult.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Se taie carnea in bucati mai marisoare, se pune la rumenit, la foc mare, in uleiul incins si untul

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de antricot cu ciuperci

Rulouri de antricot cu ciuperci

Antricotul se taie in 8-10 felii care se bat bine cu ciocanul de carne si se condimenteaza. Ciupercile

21 voturi    9 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan
  • 200 g sunca feliata(prosciutto crudo)
  • 200 g cascaval Emmentaler feliat
  • 1 lngura mustar Dijon
  • 1 rodie
  • 250 ml must proaspat rosu
  • 1/2 lingurita condimente barbeque pui
  • 1/2 lingurita chili piper de Cayenne
  • 100 g stafide
  • putin unt
  • scobitori

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

69 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval