autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Ingrediente
150-200 g de piept de pui, 7 felii de bacon, 1 foaie de Nori(alga), 3-4 felii de sunca de curcan, 50 g de sfecla, 3 felii de branza topita, wasabi, ardei rosu si ardei verde(cate doua fasii din fiecare), 100 g de spanac, 100 g de orez, 100 g de morcov, 30 g de parmezan, 3 capere, 1 sticks din spanac, piper rosu boabe pentru décor, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina mica, cognac,, sare, , piper, usturoi, ardei rosu

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata radacinoasele si ceapa si se vor pune la fiert, pentru a se face o supa de legume in care vom pune orezul la fiert dupa ce l-am curatat si l-am spalat, proportia este 1 la 3.

Simultan ne vom apuca de pieptul de pui, care se va bate pentru a se obtine o felie cat mai mare si potrivita ca grosime. Pe aceasta vom picura 6-7 picaturi de cognac. Asezam 6 felii de bacon peste care se va aseza pieptul de pui, apoi foaia de nori, sfecla rosie, sunca de curcan, punem cateva puncte de wasabi, adaugam fasiile de ardei si la final feliile de branza topita, saram si piperam si formam un rulou, pe care il prajim intr-o tigaie in ulei de masline cat sa prinda culoare pe fiecare parte dupa care il dam la cuptor 20 de minute.

In acest timp ne apucam de pregatirea diferitelor tipuri de piure-uri si a orezului. Fierbem orezul in zeama de legume si se lasa la racit. Cand este rece, se adauga 30 g de parmezan.

Apoi trecem la pregatirea piure-urilor, dupa cum urmeaza: la piureul de morcov, dupa ce acestia au fost pasati, se adauga unt, putina sare, o lingurita de zahar si susan negru care a fost prajit in prealabil.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se scurge de apa si se toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare pentru a fi montat.

Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata, se rupe in fasii si se va blenda in robot; trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida. Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma.

Brocolli se desparte in buchetele mici iar intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, cand aceasta clocoteste se adauga broccoli, lasandu-se cateva secunde.

Scoatem de la cuptor ruloul nostru din piept de pui si il lasam sa se raceasca pentru a putea fi taiat.

Trecem la montarea produsului pe farfurie dupa cum urmeaza, alegem o forma triunghiulara, in care asezam in straturi egale piureul de spanac, orezul, piureul de morcovi si deasupra punem o forma rotunda mai mica din plastic in care adaugam ultimul piure cel din ardei rosu si decoram cu un sticks cu spanac.

Tot pentru décor trasam o linie din dressingul de sfecla si asezam 3-4 capere, precum si boabe de piper rosu ca in imaginile alaturate.

Taiem si rulada jumatate in felii pe care le asezam in forma de evantai iar cealalta parte putem sa o lasam intreaga sau cum preferati.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Ungen rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si

2 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Fripturi
Pulpe de pui pe pat de cartofi

Pulpe de pui pe pat de cartofi

Intr-o tava se pune ulei cat sa o acopere bine. Se taie cartofii cubulete si se aseaza uniform in

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Nico tare faine feliile de rulada. Tot din piept de pui sunt si ale mele insa cu ou si morcov.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    O reteta minunata Nico!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

    Deosebit de aromate!*****

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 150-200 g de piept de pui
  • 7 felii de bacon
  • 1 foaie de Nori(alga)
  • 3-4 felii de sunca de curcan
  • 50 g de sfecla
  • 3 felii de branza topita
  • wasabi
  • ardei rosu si ardei verde(cate doua fasii din fiecare)
  • 100 g de spanac
  • 100 g de orez
  • 100 g de morcov
  • 30 g de parmezan
  • 3 capere
  • 1 sticks din spanac
  • piper rosu boabe pentru décor
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • cognac,
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • ardei rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Nico tare faine feliile de rulada. Tot din piept de pui sunt si ale mele insa cu ou si morcov.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe cu usturoi