autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
2-3 piepti de pui, 6-7 cartofi, 100 gr de curmale, 150 gr de varza rosie, 2 mere, 3-4 cubulete de zahar brun, 2-3 fasiiute de ardei galben si rosu, 3 fire de ceapa( doar culoarea verde), 150 gr de ceapa calita in ulei cu 1 lingura de bulion, 1 ceasca de vin.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

18 voturi

Mod de preparare

Reteta se prepara in 3 etape:

1. Pieptul de de pui= se taie aproape pe jumatate, fileul se sareaza si se va umple cu 4-5 curmale taiate pe jumatate, se va pune pe deasupra un strat fin de ceapa calita, deasupra se vor aranja feliile de ardei:rosu si galben precum si ceapa verde, se va face un rulou, care se va lega cu doua fire de ceapa verde se va unge cu putin ulei de masline, se va sara si pipera si se va da la cuptor cam 15-20 de minute se va intoarce pe ambele parti pentru a fi facut bine, daca observati ca nu este facut dupa acest timp mai lasati-l.

2. Salata de varza= se taie 2 mere cu coaja in cubulete, se pune pe foc si se adauga 3-4 cubulete(3-4 lingurite rase) de zahar brun pentru caramelizare, cand sunt aproape facute se adauga varza rosie murata tocata marunt cu zeama cu tot si se mai lasa pe foc pentru a prinde si ea acel gust dulceag.

3. Smochinele= se pun la fiert cu cescuta de vin de preferat alb si se lasa sa dea in clocot.

Cartofii au fost pusi la fiert, cand sunt gata se trec printr-un jet de apa si se lasa sa se raceasca, dupa care se trece la aranjarea produsului. Putem lasa ruloul intreg dar putem sa il taiem si in jumatate cum preferam. Se aseaza salata, rulourile de pui in mijloc cartofii natur langa, cartofii ii vom stropi cu putin ulei de masline, smochinele se aseaza de jur imprejur si pe salata iar vinul in care am fiert smochinele si a luat gustul acestora se pune peste rulouri. Pentru
dessign putem pune un praf de piper pe farfurie.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com



Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata," nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc o taiem bucatele potrivite si o prajim pe toate partile , intr-o tigaie in care am

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu carne
Oua scotiene

Oua scotiene

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet (pentru a nu se sparge), dupa

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Chirilof , 17 iunie 2013

    Imi plac mancarurile care imbina gustul de sarat see you cel de dulce, sigur voi incerca reteta, nu prea am la vremea asta varza rosie murata, imi sugerezi o alta combinatie de salata?

Dificultate

Medie

Timp

50 min

18 voturi

Ingrediente

  • 2-3 piepti de pui
  • 6-7 cartofi
  • 100 gr de curmale
  • 150 gr de varza rosie
  • 2 mere
  • 3-4 cubulete de zahar brun
  • 2-3 fasiiute de ardei galben si rosu
  • 3 fire de ceapa( doar culoarea verde)
  • 150 gr de ceapa calita in ulei cu 1 lingura de bulion
  • 1 ceasca de vin.

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza acra cu ciolan afumat