Reteta se prepara in 3 etape:
1. Pieptul de de pui= se taie aproape pe jumatate, fileul se sareaza si se va umple cu 4-5 curmale taiate pe jumatate, se va pune pe deasupra un strat fin de ceapa calita, deasupra se vor aranja feliile de ardei:rosu si galben precum si ceapa verde, se va face un rulou, care se va lega cu doua fire de ceapa verde se va unge cu putin ulei de masline, se va sara si pipera si se va da la cuptor cam 15-20 de minute se va intoarce pe ambele parti pentru a fi facut bine, daca observati ca nu este facut dupa acest timp mai lasati-l.
2. Salata de varza= se taie 2 mere cu coaja in cubulete, se pune pe foc si se adauga 3-4 cubulete(3-4 lingurite rase) de zahar brun pentru caramelizare, cand sunt aproape facute se adauga varza rosie murata tocata marunt cu zeama cu tot si se mai lasa pe foc pentru a prinde si ea acel gust dulceag.
3. Smochinele= se pun la fiert cu cescuta de vin de preferat alb si se lasa sa dea in clocot.
Cartofii au fost pusi la fiert, cand sunt gata se trec printr-un jet de apa si se lasa sa se raceasca, dupa care se trece la aranjarea produsului. Putem lasa ruloul intreg dar putem sa il taiem si in jumatate cum preferam. Se aseaza salata, rulourile de pui in mijloc cartofii natur langa, cartofii ii vom stropi cu putin ulei de masline, smochinele se aseaza de jur imprejur si pe salata iar vinul in care am fiert smochinele si a luat gustul acestora se pune peste rulouri. Pentru
dessign putem pune un praf de piper pe farfurie.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii