Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Ingrediente

  • 5 pulpe dezosate de pui
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • piper
  • cateva scobitori din bambus
  • 100 ml vin roze

Mod de preparare

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform cu lama unui cutit, in partile mai carnoase, apoi se sareaza, pipereaza si condimenteaza cu legumele deshidratate.

Patrunjelul taiat se blenduieste cu un praf de sare, o lingura de ulei de masline, 3 catei de usturoi si 50 ml de vin roze.

Pe fiecare bucata de pulpa, se intinde un strat de verdeata blenduita, se ruleaza usor si se prind la catete cu scobitori. Fiecare rulou se asaza unul langa altul, intr-o tavita ingusta si inalta (gen cozonac), se stropesc deasupra cu un pic de ulei, se toarna vinul roze, se completeaza cu apa rece, pana aproape sa acopere rulourile, se presara un praf de sare, piper, felii de usturoi, foile de dafin, o lingurita din amestecul de verdeata si se da la cuptor, cca. 30 minute, sa se rumeneasca frumos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul