Rulouri pizza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Rulouri pizza

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 1 kg făină (se pot adăuga tărâţe de grâu 2-3 linguri)
  • - 1/2 cană lapte
  • - 20 gr. drojdie
  • - aprox. 500 ml. apă
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - 1 l-ţă sare
  • - 1 l-ţă zahăr
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • - 2-3 roşii tăiate cubuleţe
  • - 2 ardei roşii
  • - 2 ardei verzi/galbeni
  • - 200 grame ciuperci fierte (pot fi de la borcan) tăiate mărunt
  • - un pumn de măsline tăiate rondele
  • - 250 grame mozarella şi telemea rasă
  • - pentru amatorii de carne se poate pune şuncă tăiată cubuleţe sau fâşii
  • - ulei de măsline, busuioc, sare, piper
  • Se pot folosi orice ingrediente pentru umplutură, diverse legume, se poate pune smântână, carne, condimente diferite, etc.

Mod de preparare

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste făina amestecată cu tărâţele. Se amestecă toate ingredientele frământând continuu, apoi se lasă 30 de minute - o oră la dospit.

Când e suficient de crescut de aluatul se pune pe placa de lemn şi se frământă, apoi se întinde o foaie de aprox. 1 cm grosime. Foaia se unge cu ulei de măsline şi deasupra se presară ingredientele pentru compoziţie, amestecate, întinse pe toată suprafaţa foii. Aluatul se rulează (ca şi coarda cu mac) şi se obţine o ruladă care se taie cu cuţitul pe lungime la aprox. 4-5 cm. Obţinem nişte rulouri pe care le aşezăm în picioare în tavă unsă sau pe hârtia de copt. Înainte de a se introduce în cuptor se mai ung o dată cu ulei de măsline.

Sunt gata când aluatul are culoarea aurie.

După ce se scot din cuptor se mai ung o dată ca să lucească frumos.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor