autor:

Mimo
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, - 1 kg făină (se pot adăuga tărâţe de grâu 2-3 linguri), - 1/2 cană lapte, - 20 gr. drojdie, - aprox. 500 ml. apă, - 4 linguri ulei de măsline, - 1 l-ţă sare, - 1 l-ţă zahăr, Ingrediente pentru umplutură:, - 2-3 roşii tăiate cubuleţe, - 2 ardei roşii, - 2 ardei verzi/galbeni, - 200 grame ciuperci fierte (pot fi de la borcan) tăiate mărunt, - un pumn de măsline tăiate rondele, - 250 grame mozarella şi telemea rasă, - pentru amatorii de carne se poate pune şuncă tăiată cubuleţe sau fâşii, - ulei de măsline, busuioc, sare, piper, Se pot folosi orice ingrediente pentru umplutură, diverse legume, se poate pune smântână, carne, condimente diferite, etc.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste făina amestecată cu tărâţele. Se amestecă toate ingredientele frământând continuu, apoi se lasă 30 de minute - o oră la dospit.
Când e suficient de crescut de aluatul se pune pe placa de lemn şi se frământă, apoi se întinde o foaie de aprox. 1 cm grosime. Foaia se unge cu ulei de măsline şi deasupra se presară ingredientele pentru compoziţie, amestecate, întinse pe toată suprafaţa foii. Aluatul se rulează (ca şi coarda cu mac) şi se obţine o ruladă care se taie cu cuţitul pe lungime la aprox. 4-5 cm. Obţinem nişte rulouri pe care le aşezăm în picioare în tavă unsă sau pe hârtia de copt. Înainte de a se introduce în cuptor se mai ung o dată cu ulei de măsline.
Sunt gata când aluatul are culoarea aurie.
După ce se scot din cuptor se mai ung o dată ca să lucească frumos.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rulouri pizza din foi Yufka

Rulouri pizza din foi Yufka

Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe o planseta, taiate in patratele.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulouri de pizza din aluat de foietaj

Rulouri de pizza din aluat de foietaj

Lasam aluatul de foietaj in frigider la dezghetat. Presaram pe masa de lucru putina faina si punem

16 voturi    13 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Excelenta si aspectuoasa!***** La favorite direct...

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 1 kg făină (se pot adăuga tărâţe de grâu 2-3 linguri)
  • - 1/2 cană lapte
  • - 20 gr. drojdie
  • - aprox. 500 ml. apă
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - 1 l-ţă sare
  • - 1 l-ţă zahăr
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • - 2-3 roşii tăiate cubuleţe
  • - 2 ardei roşii
  • - 2 ardei verzi/galbeni
  • - 200 grame ciuperci fierte (pot fi de la borcan) tăiate mărunt
  • - un pumn de măsline tăiate rondele
  • - 250 grame mozarella şi telemea rasă
  • - pentru amatorii de carne se poate pune şuncă tăiată cubuleţe sau fâşii
  • - ulei de măsline
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • Se pot folosi orice ingrediente pentru umplutură
  • diverse legume
  • se poate pune smântână
  • carne
  • condimente diferite
  • etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Sos de brocoli cu brânză

Sos de brocoli cu brânză

Fierbem brocoli în apă cu sare împreună cu un morcov şi o bucată de păstârnac. Se strecoară

3 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Excelenta si aspectuoasa!***** La favorite direct...

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Bruschette Pomodoro