Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste făina amestecată cu tărâţele. Se amestecă toate ingredientele frământând continuu, apoi se lasă 30 de minute - o oră la dospit.
Când e suficient de crescut de aluatul se pune pe placa de lemn şi se frământă, apoi se întinde o foaie de aprox. 1 cm grosime. Foaia se unge cu ulei de măsline şi deasupra se presară ingredientele pentru compoziţie, amestecate, întinse pe toată suprafaţa foii. Aluatul se rulează (ca şi coarda cu mac) şi se obţine o ruladă care se taie cu cuţitul pe lungime la aprox. 4-5 cm. Obţinem nişte rulouri pe care le aşezăm în picioare în tavă unsă sau pe hârtia de copt. Înainte de a se introduce în cuptor se mai ung o dată cu ulei de măsline.
Sunt gata când aluatul are culoarea aurie.
După ce se scot din cuptor se mai ung o dată ca să lucească frumos.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii