Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g faina,
  • un ou,
  • 100 grame unt topit,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 5 linguri zahar,
  • 500 ml lapte caldut,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
  • Umplutura:
  • visine (se pot folosi si coacaze, afine, capsiuni),
  • coaja de la 2 lamai,
  • 100 g zahar,
  • 50 g unt moale.
  • Glazura:
  • 2-3 linguri crema de branza,
  • 100 g zahar pudra,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • putin lapte

Mod de preparare

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati o lingura de zahar si presarati plicul de drojdie, asteptati 5-6 minute pentru a se activa. Adaugati oul, untul topit, esenta de vanilie, peste lapte si amestecati pana obtineti un aluat, apoi framantati circa 10 minute. Mai adaugati faina daca este nevoie, apoi lasati aluatul 30 de minute sa creasca.

Dupa ce a crescut aluatul,il intindeti bine in forma de dreptunghi,il ungeti pe tot cu untul la temp.camerei ,apoi presarati peste tot zaharul,visinile,coaja de lamaie si rulati din partea mai lunga a aluatului.Taiati rulouri de dimensiunea dorita, le ungeti cu unt si le puneti in cuptorul preincalzit pana se rumenesc, cam 35-40 minute.

Glazura: Amestecati toate ingredientele pana obtineti o pasta moale care curge si o puneti peste rulourile caldute. Optional, puteti pune si gem peste rulori,eu am pus de capsiuni.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise