Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g faina,
  • un ou,
  • 100 grame unt topit,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 5 linguri zahar,
  • 500 ml lapte caldut,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
  • Umplutura:
  • visine (se pot folosi si coacaze, afine, capsiuni),
  • coaja de la 2 lamai,
  • 100 g zahar,
  • 50 g unt moale.
  • Glazura:
  • 2-3 linguri crema de branza,
  • 100 g zahar pudra,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • putin lapte

Mod de preparare

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati o lingura de zahar si presarati plicul de drojdie, asteptati 5-6 minute pentru a se activa. Adaugati oul, untul topit, esenta de vanilie, peste lapte si amestecati pana obtineti un aluat, apoi framantati circa 10 minute. Mai adaugati faina daca este nevoie, apoi lasati aluatul 30 de minute sa creasca.

Dupa ce a crescut aluatul,il intindeti bine in forma de dreptunghi,il ungeti pe tot cu untul la temp.camerei ,apoi presarati peste tot zaharul,visinile,coaja de lamaie si rulati din partea mai lunga a aluatului.Taiati rulouri de dimensiunea dorita, le ungeti cu unt si le puneti in cuptorul preincalzit pana se rumenesc, cam 35-40 minute.

Glazura: Amestecati toate ingredientele pana obtineti o pasta moale care curge si o puneti peste rulourile caldute. Optional, puteti pune si gem peste rulori,eu am pus de capsiuni.Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor