ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati o lingura de zahar si presarati plicul de drojdie, asteptati 5-6 minute pentru a se activa. Adaugati oul, untul topit, esenta de vanilie, peste lapte si amestecati pana obtineti un aluat, apoi framantati circa 10 minute. Mai adaugati faina daca este nevoie, apoi lasati aluatul 30 de minute sa creasca.
Dupa ce a crescut aluatul,il intindeti bine in forma de dreptunghi,il ungeti pe tot cu untul la temp.camerei ,apoi presarati peste tot zaharul,visinile,coaja de lamaie si rulati din partea mai lunga a aluatului.Taiati rulouri de dimensiunea dorita, le ungeti cu unt si le puneti in cuptorul preincalzit pana se rumenesc, cam 35-40 minute.
Glazura: Amestecati toate ingredientele pana obtineti o pasta moale care curge si o puneti peste rulourile caldute. Optional, puteti pune si gem peste rulori,eu am pus de capsiuni.Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii