autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iorgu Eugenia Alexandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2015

Ingrediente
Aluat:, 700 g faina,, un ou,, 100 grame unt topit,, 1 plic drojdie uscata,, 5 linguri zahar,, 500 ml lapte caldut,, esenta de vanilie,, un praf de sare., , Umplutura:, visine (se pot folosi si coacaze, afine, capsiuni),, coaja de la 2 lamai,, 100 g zahar,, 50 g unt moale., , Glazura:, 2-3 linguri crema de branza,, 100 g zahar pudra,, zeama de la jumatate de lamaie,, esenta de vanilie,, putin lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati o lingura de zahar si presarati plicul de drojdie, asteptati 5-6 minute pentru a se activa. Adaugati oul, untul topit, esenta de vanilie, peste lapte si amestecati pana obtineti un aluat, apoi framantati circa 10 minute. Mai adaugati faina daca este nevoie, apoi lasati aluatul 30 de minute sa creasca.



Dupa ce a crescut aluatul,il intindeti bine in forma de dreptunghi,il ungeti pe tot cu untul la temp.camerei ,apoi presarati peste tot zaharul,visinile,coaja de lamaie si rulati din partea mai lunga a aluatului.Taiati rulouri de dimensiunea dorita, le ungeti cu unt si le puneti in cuptorul preincalzit pana se rumenesc, cam 35-40 minute.



Glazura: Amestecati toate ingredientele pana obtineti o pasta moale care curge si o puneti peste rulourile caldute. Optional, puteti pune si gem peste rulori,eu am pus de capsiuni.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri pufoase cu visine si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronite

Coronite

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi

4 voturi    3 comentarii
5h
Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g faina,
  • un ou,
  • 100 grame unt topit,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 5 linguri zahar,
  • 500 ml lapte caldut,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
  • Umplutura:
  • visine (se pot folosi si coacaze
  • afine
  • capsiuni),
  • coaja de la 2 lamai,
  • 100 g zahar,
  • 50 g unt moale.
  • Glazura:
  • 2-3 linguri crema de branza,
  • 100 g zahar pudra,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • putin lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Iorgu Eugenia Alexandra
Chec cu mere

Chec cu mere

Incingem cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi

2 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere

Mod de preparare:Incepem prin prepararea caramelului: punem untul si zaharul pe foc la temperatura

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Mod de preparare Mere: Punem merele la calit impreuna cu 5-6 linguri de zahar si scortisoara

14 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA