Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
medie
Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • o limba de vaca de cca.1kg si trei sferturi sau doua limbi
  • doi morcovi
  • doua trei foi de dafin
  • doua cepe potrivite
  • un praz
  • Pentru sos:
  • 200 ml madeira (e vin artizanal de portugal)
  • o ceapa
  • 50 gr margarina
  • o lingura de faina
  • o cutiuta de concentrat de rosii
  • trei polonice din zeama de la limba
  • o ceasca de smintina
  • 50 gr de bacon afumat

Mod de preparare

Se pune limba la fiert impreuna cu ceapa, prazul,morcovii si foile de dafin,se pune apa de trei degete deasupra limbii. Se lasa la fiert cca.doua ore, poate chiar mai mult, asta depinde de cit de tare e, oricum o incercati si daca la partea din spate a limbii intra furculita atunci e gata. O scoateti si o lasati la racit pentru ca dupa aia sa ii puteti lua pielea mai usor.

Intre timp puteti pregati sosul. Se pune intr-o tigaie de prajit, un pic mai adinca sau mai spatioasa, margarina si se incinge bine apoi se pune ceapa si baconul si se calesc, cind sunt gata se pune si lingura de faina sa se prajeasca un pic fara sa se faca gogoloase si apoi punem vinul de madera si concentratul de rosii. Dam tigaia de pe foc si punem zeama de la limba amestecind iute si punem din nou la fiert. Dupa 10-15 min. luam de pe foc si trecem totul printr-o strecuratoare fina sa ramina sosul fin apoi punem iarasi pe foc si adaugam smintina (nata, eu spun asa pt ca vorbim spaniola in casa, dar sigur cei de afara stiu despre ce e vorba).

Acum ca limba e racita si am luat pielita de pe ea o taiem in felii (nu in lungime) si o adaugam peste sosul cald. Se poate servi cu piure sau cartofi prajiti sau cum doriti, eu va zic "Pofta buna!".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor