autor:

anaandronel

» » Mancaruri cu carne

Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 07 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 07 august 2010

Ingrediente
Pentru 6 persoane:, o limba de vaca de cca.1kg si trei sferturi sau doua limbi, doi morcovi, doua trei foi de dafin, doua cepe potrivite, un praz, , Pentru sos:, 200 ml madeira (e vin artizanal de portugal), o ceapa, 50 gr margarina, o lingura de faina, o cutiuta de concentrat de rosii, trei polonice din zeama de la limba, o ceasca de smintina, 50 gr de bacon afumat

Dificultate: Medie Timp: 3h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune limba la fiert impreuna cu ceapa, prazul,morcovii si foile de dafin,se pune apa de trei degete deasupra limbii. Se lasa la fiert cca.doua ore, poate chiar mai mult, asta depinde de cit de tare e, oricum o incercati si daca la partea din spate a limbii intra furculita atunci e gata. O scoateti si o lasati la racit pentru ca dupa aia sa ii puteti lua pielea mai usor.

Intre timp puteti pregati sosul. Se pune intr-o tigaie de prajit, un pic mai adinca sau mai spatioasa, margarina si se incinge bine apoi se pune ceapa si baconul si se calesc, cind sunt gata se pune si lingura de faina sa se prajeasca un pic fara sa se faca gogoloase si apoi punem vinul de madera si concentratul de rosii. Dam tigaia de pe foc si punem zeama de la limba amestecind iute si punem din nou la fiert. Dupa 10-15 min. luam de pe foc si trecem totul printr-o strecuratoare fina sa ramina sosul fin apoi punem iarasi pe foc si adaugam smintina (nata, eu spun asa pt ca vorbim spaniola in casa, dar sigur cei de afara stiu despre ce e vorba).

Acum ca limba e racita si am luat pielita de pe ea o taiem in felii (nu in lungime) si o adaugam peste sosul cald. Se poate servi cu piure sau cartofi prajiti sau cum doriti, eu va zic "Pofta buna!".
Daca ti-a placut reteta noastra "Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Jakob

Pui Jakob

Puiul se desface bucati si se pune intr-o tava de cuptor unsa (eu am folosit copanele de pui sau

9 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    imi plae lmba de vaca,si ced ce reteta e foarte gustoasa.mai greu cu madeira,ca aici nu prea gasesti si daca gasesti pe la metro e foarte scump si nu-ti vine sa-l pui in mancare.dar gasesc eu combinatie de sa-l inlocuiesc si va dau de stire.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 august 2010

    Cu sigurantã a iesit bun, cu sosul de vin....ai locuit in Madeira? Folosesc in general pt. gãtit vin de masã sau vin de Porto mai ales la deserturi.Este o retetã olandezã, sau....

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Foarte interesanta. Si eu fac des limba, dar nu am facaut pana acum "met madeirasaus ". Am salvat reteta. Felicitari.

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Pai e bun si ala,eu am locuit destui ani acolo,dar sotul meu ca el e bucatarul acestei retetesi eu acum o prepar eu pt ca da am mai multa rabdare,a zis ca cel de portugal e mai fin,asa ca incercati.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Fină combinaţie! Madera e un vin dulce? În Spania au un vin special de gătit, o fi ceva asemanator?!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Delicioasa mancarica...Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • o limba de vaca de cca.1kg si trei sferturi sau doua limbi
  • doi morcovi
  • doua trei foi de dafin
  • doua cepe potrivite
  • un praz
  • Pentru sos:
  • 200 ml madeira (e vin artizanal de portugal)
  • o ceapa
  • 50 gr margarina
  • o lingura de faina
  • o cutiuta de concentrat de rosii
  • trei polonice din zeama de la limba
  • o ceasca de smintina
  • 50 gr de bacon afumat

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

panseluta (Chef de cuisine)

imi plae lmba de vaca,si ced ce reteta e foarte gustoasa.mai greu cu madeira,ca aici nu prea gasesti si daca gasesti pe la metro e foarte scump si nu-ti vine sa-l pui in mancare.dar gasesc eu combinatie de sa-l inlocuiesc si va dau de stire.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui basc cu ardei