autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Salam de biscuiti

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
1Kg biscuiti Paltinis, 4 oua, 300 grame zahar, 2 pachete unt, 200 grame stafire, 2 sticlute esenta rom, 100 ml lapte, grame cacao,

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se rup bucatele, stafidele se pun la inmuiat cu romul, 200 grame zahar se pun la caramelizat apoi se adauga laptele si untul. Cand s-a topit zaharul se adauga peste biscuiti. Se adauga stafidele, cacaoa, Galbenururile se freaca cu 100 grame zahar si cacao si se adauga peste biscuiti si albusul batut spuma tare se adauga la urma.
Se amesteca compozitia.
Se portioneaza in bucati potrivite de salam in folie alimentara si se da la rece pentru aproximativ 1-2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti.

Salam de biscuiti.

Preparare: 1.Punem biscuitii intr-o tava la cuptor pe care-i vom lasa 10 minute la foc potrivit,pana

10 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
SALAM DE BISCUITI

SALAM DE BISCUITI

Biscuitii se rup in bucati de cca 2/2;cu laptele,amestecat bine cu romul si esenta se stropesc biscuitii(cu

60 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    la salamul de biscuiti eu adaug rahat topit si se incheaga exact ca salamul,mai adaug si nuci si fructe

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Arata foarte bine...Imi place salamul de biscuiti tare mult...

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    -galbenusurile se adauga crude sau nu am inteles eu bine?-

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Farte gustos

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      imi place ca ai folosit unt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1Kg biscuiti Paltinis
  • 4 oua
  • 300 grame zahar
  • 2 pachete unt
  • 200 grame stafire
  • 2 sticlute esenta rom
  • 100 ml lapte, grame cacao,

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata foarte bine...Imi place salamul de biscuiti tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca fara coca