Salată de capere cu oregano

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii
  • 2 linguri capere in saramura
  • 1 legatura ceapa verde
  • 10 masline
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 linguri otet din mere
  • 1 telina mica
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se pune la fiert apa in care se scufunda rapid rosiile, care apoi se pun in apa rece si se decojesc.

Se taie rosiile cubulete si se pun intr-un castron mare.

Se curata telina si se taie in felii subtiri sau in bastonase, se adauga in castron.

Se taie ceapa in rondele si se pune in castron.

Se amesteca separat otetul, boiaua, oregano, usturoiul, sarea si piperul dupa gust.

Se preseaza cu o lingura de lemn caperele, se adauga impreuna cu maslinele in castron peste rosii, telina si ceapa.

Se toarna sosul peste legume si se amesteca bine.

Este bine sa se prepare in castroane individuale pentru a nu se pierde aroma caperelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor