Salatã de cartofi Italieneascã

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 750 g cartofi roşii(rezisteţi la fiert)
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1/8ℓ(125mℓ) apă fiartă cu Vegeta sau Knoor
  • 6 linguri de oţet de vin(alb)
  • piper
  • 1 dovlecel
  • 6 linguri ulei de măsline (sau altul fin)
  • 1/2 salată verde
  • 250 g roşii lungi(ţâţa caprei de dimensiuni mai mici)
  • 150g telemea 100g măsline negre fără sâmburi
  • seminţe de pin(sau chimion)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare

Se fierb cartofii în apă sărată,timp de 20 minute,apoi se scurg de apă,se curăţă de coa(j)e şi se taie felii.

Se curăţă ceapa şi se taie în felii mai grosuţe şi se fierbe în apa cu Vegeta,împreună cu 3 linguri de oţet,sare,piper şi un vârf de cuţit de zahăr.Se toarnă acest lichid peste cartofi amestecând uşor şi se lasă să se marineze 1 oră.

Separat,se curăţă dovleceii de coajă,se taie în două,apoi în felii mai groase şi se pră-jesc scurt pe ambele părţi,în 2 linguri de ulei încins,şi apoi se lasă să se răcească.

Se spală şi se alege salata şi se pune la scurs.Roşiile se spală şi se taie în două. Brânza se taie în cubuleţe.

Se rumenesc seminţele de pin într-o tigaie fără grăsime

Se amestecă restul de untdelemn,sare,piper,oţet iar usturoiul se dă pe răzătoarea mică.

Se pun toate împreună cu măslinele peste slata de cartofi; se amestecă uşor şi se pre-sară deasupra pătrunjelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise