autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Salate

Salată de mazăre proaspătă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
400 g net de mazăre proaspătă, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, sare, piper, 4 linguri de ulei de măsline, 3 linguri de oţet balsamic

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curăţă mazărea pe care o cumperi din piaţă în păstăi sau o ai în grădină.

Adaugă restul ingredientelor şi amestecă(sare, piper, ulei, oţet).
Taie fin ceapa şi zdrobeşte usturoiul, apoi adaugă-le la salată.
Amestecă bine şi pune la frigider până a doua zi.
Scoate-l cu 30 de minute înainte să-l mănânci şi amestecă bine.
Este foarte interesantă şi bună reţeta dacă mazarea e fragedă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de mazăre proaspătă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de ardei copti cu rosii si usturoi

Salata de ardei copti cu rosii si usturoi

1. Se coc ardeii in tigaia pentru legume si se aseaza intr-un vas pentu innabusit. 2. Se coc apoi

26 voturi    18 comentarii
1h
Salate de legume
Salata de conopida cu ceapa rosie (de post)

Salata de conopida cu ceapa rosie (de post)

Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele si puneti-o la fiert intr-un litru de apa cu putina sare

18 voturi    15 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Trebuie sa mananc inainte cateva boabe de mazare crude ca sa vad cum sunt si apoi sa fac salata.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g net de mazăre proaspătă
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de oţet balsamic

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Trebuie sa mananc inainte cateva boabe de mazare crude ca sa vad cum sunt si apoi sa fac salata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
GARNITURA (SALATA) DE LEGUME