Autor:
Diana (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 02 iunie 2009
Ingrediente
8 oua, 6 linguri ulei, 3 linguri zeama de lamiie, 2 lingurite mustar, 2 linguri smintina groasa, o salata de laptuci, o legatura ridichi de luna, 1 buc. castravete murat, sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in sferturi. Doua galbenusuri sarate din timp ca sa capete o culoare frumoasa se freaca fara intrerupere, mereu in aceeasi parte, cu uleiul turnat picatura cu picatura. Se prepara o maioneza la care, dupa terminarea uleiului, se adauga smintina, apoi mustarul si zeama de lamiie, pe rind, putin cite putin. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape. Ridichile de luna se curata de codite si frunze, se spala, se pun la scurs pe un servet curat, apoi se taie felii subtiri, care nu trebuie sarate deoarece se inmoaie si isi pierd gustul. Castravetele murat se taie felii subtiri sau jumatati de felii daca este mai mare. Se ia o salatiera, se aseaza foile de salata, avind grija ca la margine sa fie frunzele cele mai frumoase si se pune deasupra un strat de maioneza in care se infig sferturile de ou fiert. Se garniseste cu felioare de ridichi de luna si felii subtiri de castravete murat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de ouă cu smîntînă" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate din oua
Se pun la fiert cartofii in coaja si separat ouale.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri
53 voturi
20 comentarii
45 min
Cartofii se fierb in coaja.Se fierb 4 oua, cascavalul se da pe razatoare, sunca se taie cubulete,
77 voturi
16 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010
O bunatate !