autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salată de vinete cu gălbenuş de ou

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 kg vinete, 150 ml ulei, sare, 1-2 cepe, un gălbenuş crud.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc pe o plita bine incinsa, la flacara iute. Se curata de coaja foarte bine, fara sa intre in contact cu apa, pe cat posibil. Se pun apoi la scurs pe un fund de lemn putin inclinat. Dupa ce s-au scurs, se toaca cu un cutit de lemn, plastic sau inox, ca sa nu se innegreasca.
Pasta rezultata se pune intr-un castron si se adauga ceapa tocata marunt, sarea, galbenusul, se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul in suvoi subtire, amestecand mereu. Cand uleiul s-a terminat si salata s-a albit, este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de vinete cu gălbenuş de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
salata exotica cu ananas si carne

salata exotica cu ananas si carne

Se pune intr-un vas sirop de ananas, cubuletele de ananas, apoi se taie marunt carnea, se pune peste,

7 voturi    7 comentarii
10 min
Salate reci
Salata de varza alba

Salata de varza alba

Se spala varza si se taie fideluta. Se amesteca cu morcovul dat pe razatoare si patrujelul. Se adauga

7 voturi    1 comentariu
10 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata  cu file de ansoa Salata cu file de ansoa

Se curata cartofii, se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert in apa cu sare; ouale de prepelita se fierb 5 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

1 vot    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata beouf