autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salată de vinete cu gălbenuş de ou

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 kg vinete, 150 ml ulei, sare, 1-2 cepe, un gălbenuş crud.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele se coc pe o plita bine incinsa, la flacara iute. Se curata de coaja foarte bine, fara sa intre in contact cu apa, pe cat posibil. Se pun apoi la scurs pe un fund de lemn putin inclinat. Dupa ce s-au scurs, se toaca cu un cutit de lemn, plastic sau inox, ca sa nu se innegreasca.
Pasta rezultata se pune intr-un castron si se adauga ceapa tocata marunt, sarea, galbenusul, se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul in suvoi subtire, amestecand mereu. Cand uleiul s-a terminat si salata s-a albit, este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de vinete cu gălbenuş de ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de varza cu surimi

Salata de varza cu surimi

Tocam marunt surimi si varza, adaugam castravetele taiat cuburi si branza topita data pe razatoare.Incorporam

26 voturi    8 comentarii
15 min
Salate reci
Salata de rosii cu menta

Salata de rosii cu menta

Lamaia, menta, coriandrul sunt ingredientele care dau o aroma aparte acestei salate. Este o salata

1 vot    3 comentarii
10 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
salata bulgareasca1