Autor:
aura (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 21 iunie 2009
Ingrediente
2 vinete, 1 rosie potrivita, 1 paharel de ulei de masline, citeva fire de coriandru verde, un fir de usturoi verde, numai partea alba, o lingurita de boia dulce de ardei, 1/2 lingurita de cumin (chimen) macinat (numai la sfirsit), o feliuta de lamiie
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Se taie in cuburi vinetele si rosia, se toaca usturoiul, se sareaza si se pune la fiert in oala expres impreuna cu uleiul boiaua, coriandrul si usturoiul. Se adauga numai o lingura de apa pt. ca legumele lasa suficienta apa pt. fierbere. Se fierbe cam 5 min. nu mai mult, la presiunea medie. Cind s-a terminat fieberea se trece cit e fierbinte intr-un bol, se adauga felia de lamiie si cuminul si se ameste bine cu o lingura de lemn. Cind s-a racorit se da la frigider. Trebuie sa rezulte o pasta cu o consistenta asemanatoare salatei de vinete romanesti. Dupa gust, se poate combina boiaua de ardei dulce cu iute in proportia dorita. Coriadrul cuminul si boiaua sint foarte importante in aceasta salata.
Combina cu tot felul de aperitive in special cu placinta de spanac, brinza, praz unde urmatorul fel este miel la cuptor, pui umplut cu ficat sau friptura de vita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Mustafa" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate diverse
Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa fierbere se lasa bostaneii
7 voturi
3 comentarii
20 min
Se curata castravetii de coaja si se taie felii subtiri.
Puneti castravetii intr-un castron, foile
17 voturi
6 comentarii
10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate