Se curata, se spala si se dau morcovii pe razatoarea mica, apoi se storc in mana sa nu mai lase zeama. Prazul se spala bine si se taie pe lungime, apoi in rondele foarte fine. Se sareaza si se storc si acestea de zeama in exces.
Intr-un bol se prepara maioneza.Se pun la fiert 2 oua si se lasa cu un praf de sare pana fierb tare. Se pune sare pentru ca ouale sa nu se sparga si sa se imprastie in apa continutul lor. Galbenusurile se separa de albusuri, folosindu-se la maioneza doar galbenusurile. Cu o lingura de lemn se zdrobesc galbenusirle si se amesteca, acest lucru facandu-se intr-o singura directie tot timpul pentru a nu risca sa se taie maioneza. Dupa ce se zdrobesc galbenusurile se adauga un galbenus crud si se amesteca in continuare. Dupa ce se omogenizeaza se incepe adaugarea uleiului putin cate putin. Cand compozitia devine o pasta groasa se adauga zeama de la lamaie si mustar. Daca totusi s-a taiat maioneza se drege cu putin sifon astfel: se toarna un pic de sifon intr-un colt al vasului si se omogenizeaza energic punctiform pana se ingroasa maioneza local, apoi se amesteca cu intreaga compozitie pana incepe sa se ingroasa.
Intr-un vas se amesteca morcovii, prazul si maioneza. Se amesteca bine si se sareaza dupa gust.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii