Legumele se spala, se curata si se taie in feliuţe potrivite apoi intr-o cratiţa se pun pe foc impreuna cu ½oţetul , ½zaharul si ¼l apa si se lasă pe foc 1½ ore, pana se înmoaie toate legumele si scade tota apa (se amesteca mereu pentru a nu se prinde).
Separat se face sosul din ½oţet, ulei, ½zahar, sare, muştar, piper, foi de dafin si se lasa sa clocotească 5 minute (piperul boabe, foile de dafin se elimina prin strecurare) .
Când legumele sunt gata se combina cu sosul si se omogenizeaza bine, cand compozitia s-a racit se pune la borcane sterilizate (cat pentru o masa) si se dau la rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii