Ingrediente
Pentru 6 persoane:, 5 oua, 5 cartofi, 1 conserva peste in ulei (175 g), 1 ceapa, 1 morcov, 1 rosie, 1 castravete cornichon, 2 lingurite mustar, 6 linguri ulei de floarea soarelui, 3 linguri ulei de masline, 4 linguri de otet, 1 lamaie, sare, piper, patrunjel verde
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
53 voturi
Mod de preparare
Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri de ulei, adaugati morcovul taiat foarte fin (feliute si bastonase) si ceapa taiata fasii subtiri. Caliti cateva minute, adaugati putina apa, mai lasati pe foc pana scade zeama si puneti-le intr-un castron.
Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa, curatati-i de coaja, taiati-i in jumatate si apoi in felii subtiri.
Ouale fierte tari se curata de coaja si se taie in jumatate. Scoateti galbenusul si taiati albusul in fasii subtiri. Pastrati o jumatate de ou pentru decor.
Adaugati in castron cartofii, fasiile de albus, galbenusurile in bucati mai mari si pestele in ulei cu tot cu zeama din conserva. Taiati rosia si castravetele in felii foarte subtiri (pastrati cateva pentru decor) si adaugati-le in salata impreuna cu cateva frunze de patrunjel.
Preparati un sos de salata din mustar, uleiul de floarea soarelui si cel de masline, otetul, zeama de lamaie, sare si piper si adaugati-l peste salata. Amestecati usor ca sa nu zdrobiti pestele si galbenusurile.
Mutati totul in castronul de servit la masa, garnisiti cu patrunjel, jumatatea de ou, felii de lamaie si cateva feliute de rosie si castravete.
Pofta buna.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010
Foarte buna!
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010
Si eu am obiceiul sa fac aceasta salata...dar o numeam mereu "salata orientala",nu stiu de ce...imi place foarte mult ideea cu ouale...data viitoare o sa incerc...Felicitari !
Lenuta , 17 martie 2010
Daca intelege cineva ce inseamna acest comentariu pe toate retetele, sa lase scris va rog.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
vasilebuca , 07 ianuarie 2010
peste - oua : ((( ce mai aiurea (ca sa fiu dragut) combinatie posibila... e chiar mai rea decat cea cu cartofi - peste ....
Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009
Multumesc. Sa imi spui cum a iesit.
costy1969 (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009
merita incercata,pare a fi ok.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Multumesc mult. Ma bucur ca va place.
mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Colorata...si buna.Felicitari!
constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009
Interesanta reteta,rapida si buna.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009
Super,foarte interesant cum se cojesc,omul cat traieste invata,felicitari.
vera (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009
Salata ta este pe gustul meu!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009
Sigur e foarte buna. Apectul m-a convins
Crystyna (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009
Chiar bună, rapidă şi sănătoasă!
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
salata aceasta este pe gustul...cuiva si a mamei.si arata minunat.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009
Arata excelent!!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009
Super!!! Arata grozav si sigur e foarte bna