Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata austriaca de peste

Ingrediente

  • 1 conserva ton
  • 3 cartofi fierti
  • 3 oua fierte
  • 2 castraveti murati
  • 1 ceapa rosie
  • 1 mar
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 3 catei usturoi
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • pentru dressing:
  • 100 g maioneza de casa
  • 100 ml iaurt gras
  • sare
  • piper
  • * ornat
  • salata verde pentru ornat
  • 3 rosii cherry

Mod de preparare

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa.

Conserva de peste se desface si se pune la scurs bine de tot, intr-o strecuratoare.

Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, intr-un bol mai incapator.

Taiem cuburi si marul bine spalat.

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, morcovii bucatele mici si patrunjelul il tocam marunt.

Le punem pe toate peste cartofi si mar in bol.

Adaugam castravetii taiati marunt, usturoiul dat pe razatoare si 2 oua fierte tocate marunt.

La sfarsit, adaugam tonul bine scurs si mararul verde tocat.

Preparam dressingul amestecand ingredientele mentionate mai sus, pentru el.

Amestecam in bol cu grija sa nu sfaramam ouale, gustam si adaugam sare sau piper, daca este cazul.

Ornam salata dupa preferinta si o dam la rece 3-4 ore.

Dupa ce am gustat din ea, ce a mai ramas am pus-o in alt bol cu salata verde creata si cateva boabe de porumb...

Pofta mare sa aveti ! E delicioasa !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor