autor:

zana b.

» » Salate

Salata belgiana

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
2 andive,2 teline mici,5 linguri maioneza,2 pere,,sare, Ptr. maioneza:50ml ulei,1 lingura cu varf faina,150-200ml apa calda,2 linguri mustar,10 linguri ulei,zeama de lamaie, alb,boia dulce

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Andivele se taie in bucati subtiri.Telina si perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.Intr-o salatiera se asaza ingredientele in straturi:un strat de telina rasa presarata cu sare,unul de maioneza si la urma perele si andivele.
Maioneza se prepara asa:Se pune uleiul la incalzit,se adauga faina ,apa calda si piperul alb.Dupa ce a fiert compozitia se lasa la racit,apoi se pune mustar,ulei si zeama de lamaie si se bate cu mixerul.Spre final se inglobeaza si boiaua.
Salata se acopera cu maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata belgiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Legume La Cuptor(de Post)

Legume La Cuptor(de Post)

Legumele se spala, cartofi se curata si se taie in bucati mai mari, celelalte legume nu se curata

19 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume
Fasole verde cu sos de usturoi

Fasole verde cu sos de usturoi

Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in vasul de fiert in aburi sau intr-un litru

40 voturi    12 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Excelenta combinatie. Eu am facut salata cu maioneza de post si i-am adaugat si un mar pentru ca gustul sa fie dulce-acrisor-amarui.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Cred ca un deliciu

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    interesanta combinatie !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Trebuie sa fie o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 andive,2 teline mici,5 linguri maioneza,2 pere,,sare
  • Ptr. maioneza:50ml ulei,1 lingura cu varf faina,150-200ml apa calda,2 linguri mustar,10 linguri ulei,zeama de lamaie, alb,boia dulce

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca un deliciu

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SALATA DE DOVLECEL