autor:

zana b.

» » Salate

Salata belgiana

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
2 andive,2 teline mici,5 linguri maioneza,2 pere,,sare, Ptr. maioneza:50ml ulei,1 lingura cu varf faina,150-200ml apa calda,2 linguri mustar,10 linguri ulei,zeama de lamaie, alb,boia dulce

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Andivele se taie in bucati subtiri.Telina si perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.Intr-o salatiera se asaza ingredientele in straturi:un strat de telina rasa presarata cu sare,unul de maioneza si la urma perele si andivele.
Maioneza se prepara asa:Se pune uleiul la incalzit,se adauga faina ,apa calda si piperul alb.Dupa ce a fiert compozitia se lasa la racit,apoi se pune mustar,ulei si zeama de lamaie si se bate cu mixerul.Spre final se inglobeaza si boiaua.
Salata se acopera cu maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata belgiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata beouf a la mama Fira

Salata beouf a la mama Fira

Se curata si se fierb cartofii si morcovii. Gogosarii si castravetii se toaca marunt (se scurge zeama).

6 voturi    6 comentarii
1h
Salate de legume
SALATA DE CASTRAVETI

SALATA DE CASTRAVETI

Castravetii curatati, ii taiem rondele subtiri, ii saram , ii lasam 5 minute, apoi ii stringem in

1 vot    6 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Excelenta combinatie. Eu am facut salata cu maioneza de post si i-am adaugat si un mar pentru ca gustul sa fie dulce-acrisor-amarui.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Cred ca un deliciu

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    interesanta combinatie !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Trebuie sa fie o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 andive,2 teline mici,5 linguri maioneza,2 pere,,sare
  • Ptr. maioneza:50ml ulei,1 lingura cu varf faina,150-200ml apa calda,2 linguri mustar,10 linguri ulei,zeama de lamaie, alb,boia dulce

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Mutabal