autor:

zana b.

» » Salate

Salata belgiana

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
2 andive,2 teline mici,5 linguri maioneza,2 pere,,sare, Ptr. maioneza:50ml ulei,1 lingura cu varf faina,150-200ml apa calda,2 linguri mustar,10 linguri ulei,zeama de lamaie, alb,boia dulce

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Andivele se taie in bucati subtiri.Telina si perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.Intr-o salatiera se asaza ingredientele in straturi:un strat de telina rasa presarata cu sare,unul de maioneza si la urma perele si andivele.
Maioneza se prepara asa:Se pune uleiul la incalzit,se adauga faina ,apa calda si piperul alb.Dupa ce a fiert compozitia se lasa la racit,apoi se pune mustar,ulei si zeama de lamaie si se bate cu mixerul.Spre final se inglobeaza si boiaua.
Salata se acopera cu maioneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata belgiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
GARNITURA (SALATA) DE LEGUME

GARNITURA (SALATA) DE LEGUME

Toate legumele se taie cubulete si se fierb impreuna cu boabele de porumb. Se pot servi fierte sau

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pasta de fasole verde

Pasta de fasole verde

Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin. Eu am avut

11 voturi    2 comentarii
40 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Excelenta combinatie. Eu am facut salata cu maioneza de post si i-am adaugat si un mar pentru ca gustul sa fie dulce-acrisor-amarui.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Cred ca un deliciu

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    interesanta combinatie !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Trebuie sa fie o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 andive,2 teline mici,5 linguri maioneza,2 pere,,sare
  • Ptr. maioneza:50ml ulei,1 lingura cu varf faina,150-200ml apa calda,2 linguri mustar,10 linguri ulei,zeama de lamaie, alb,boia dulce

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Mini ardei umpluti cu branza Mini ardei umpluti cu branza

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Turnulete de pui, vinete si dovlecei Turnulete de pui, vinete si dovlecei

Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Varză de Bruxelles cu sos de Dijon