Salata boeuf

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g carne de vaca fiarta
  • 500g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 250g mazare
  • o jumatate de sfecla
  • 2 mere acrisoare
  • 1 castravete murat
  • patrunjel
  • maioneza din 2 galbenusuri crude si 2 fierte
  • 1 lingura de mustar
  • 500ml ulei
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se curata de coaja, se lasa sa se raceasca si se taie cubulete. Morcovul, patrunjelul si telina se fierb in apa cu sare apoi, dupa racire, se taie cuburi. Mazarea se fierbe la foc iute si se spala cu multa apa rece. Sfecla coapta sau foarta se taie in cuburi si se pune pe o farfurioara cu putina sare si otet. Castravetele se taie cuburi foarte mici. Merele decojite se dau prin razatoarea mare. Carnea rece, fiarta sau fripta, se taie in cuburi. Se pune totul intr-un castron mare si se amesteca cu patrunjelul tocat, sarea, piperul, mustarul si jumatate din maioneza.

Se pune totul pe un platou, se da forma dorita, se acopera cu restul de maioneza si se niveleaza cu un cutit. Se decoreaza cu felii de oua rascoapte, masline fara samburi, ridichi, patrunjel. Se da la rece si se serveste dupa cel putin o ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise